SPOR Haber Girişi : 09 Aralık 2019 00:10

Milli gelin Kars'ta 150 sporcuya tekvando öğretiyor

Milli gelin Kars'ta 150 sporcuya tekvando öğretiyor
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars'a gelin olarak gelen milli sporcu Kadriye Dündar gençleri tekvandoyla tanıştırdı. Dündar, "Şu anda 150 sporcum var. Türkiye şampiyonları çıkarıyoruz. Hedefimiz milli kadroda yer almak" dedi.
Milli gelin Kars'ta 150 sporcuya tekvando öğretiyor Milli gelin Kars'ta 150 sporcuya tekvando öğretiyor

Milli gelin Kars'ta 150 sporcuya tekvando öğretiyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars'a gelin olarak gelen milli sporcu Kadriye Dündar gençleri tekvandoyla tanıştırdı. Dündar, "Şu anda 150 sporcum var. Türkiye şampiyonları çıkarıyoruz. Hedefimiz milli kadroda yer almak" dedi.

İzmit'de tanıştığı Bülent Dündar ile 6 yıl önce yuva kuran ve Kars'a gelin olarak gelen milli sporcu Kadriye Dündar gençleri tekvandoyla tanıştırdı. Eşinin Kick Boks sporu ile uğraştığını ancak şu anda yaşadıkları Dikme köyünde çiftçilik yaptığını belirten Dündar, 3 çocuğunun da tekvandocu olduğunu söyledi. Dündar, köyde eşine yardım ettikten sonra spor salonunda öğrencilerini çalıştırıyor.

Kars’ta 6 yıldır tekvandoyla uğraşan Kadriye Dündar, kısa süre önce Türkiye şampiyonasına giderek derece yapan öğrencilerinin olduğunu söyledi. Geçtiğimiz haftalarda komşu illerin katılımıyla Kars’ta düzenlenen dostluk turnuvasında 30 sporcusunun derece yaptığını belirten Kadriye Dündar, şubat ve mart aylarında düzenlenecek olan Okullararası Türkiye Şampiyonası ardından da Anadolu Yıldızlar Ligi müsabakasına hazırlandıklarını kaydetti.

Kars Milli Eğitim ve Geçlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalıştırdıkları öğrencilerle Türkiye çapında derece yapmayı hedeflediklerini de vurgulayan Dündar, 2 kursta çalıştırdığı 90 civarındaki öğrencisiyle her geçen gün daha da güçlendiklerini ifade etti.

Öğrenci sayısının her geçen gün daha da artığını ailelerin de çocuklarını kurslara getirdiklerini anlatan Dündar, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün kendilerini her zaman desteklerini her zaman arkalarında olduklarını söyleyerek teşekkürlerini iletti.

Hedeflerinin Avrupa Şampiyonası olduğunu da aktaran Dündar, kız öğrencilerin ilgisiyle alakalı da “Kars’a tekvandoyu ilk getirdiğimizde fazla rağbet yoktu, herkes çekimser bakıyordu ama içimize girdikçe burada bir aile ortamı oluşturduk. Kızlarımızın sayısını giderek daha da arttı. Şu ortamda özellikle bayan antrenör olarak kız öğrencilerimizin ilgisinin artmasını önemsiyorum. Çünkü çocukların her zaman spor yapmaları gerekiyor.” dedi.

Kafkas Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Antrenör Ahmet Gönen (23) de şöyle konuştu:

“Kars’ta tekvandoyla Kadriye hocam sayesinde tanıştım. İlk başta siyah kuşaktım şu anda birinci kademe antrenörüm. 4 yıl sonunda bu seviyeye ulaştım. Biz ilk başta 10 kişiyle bu spora başladık şimdi 80’i aştık. Sayımız gittikçe de artıyor. Hedeflerimiz büyük ve milli takımı düşünen sporcularımız var. Yaklaşık 10 sporcumuzu milli takıma katmayı düşünüyoruz.

Öğrenciler ise şunları söyledi:

Kars Alparslan Anadolu Lisesi öğrencisi 14 yaşındaki Rabia Günçe: “6 yıldık tekvando yapıyorum. Ben bu sporun çok faydasını gördüm. Bir çok da derecem var, Kadriye hocam sayesinde. Benim arkadaşım geliyordu bende onun sayesinde bu sporla tanıştım. Kadriye hocamın sayesinde de devam ettiriyorum”

Cevriye Tatış Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Nisanur Kılıç, “Bu sporla geçen yıl tanıştım. İkinci yılıma gireceğim. Tekvando bana bir sürü şey kazandırdı. İlk derecemi aldığım zaman bayağı heyecanlıydım. Bu dereceleri almamızda Kadriye hocamızın emeği çok fazla oldu kendisine teşekkür ediyorum”

Ali Karadeniz: “Bende babam sayesinde 6 yıl önce bu spora başladım. 2014 yılında Yozgat’ta ilk deremi aldım. Geçen hafta Kars’ta yapılan turnuvada da birinci oldum”

Fevzipaşa Ortaokulu öğrencisi Muhsin Kılıç, “3 yıl önce bu sporla tanıştım. İlk müsabakamı Ankara’da yaptım ve başarılı oldum. Muş ve Iğdır’da da derece yaptım ve birinci oldum. Kars’taki turnuvada da birinciliği aldım”

Ahmet Ertaş, “1.5 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Iğdır’da ve Kars’ta iki kez birinci oldum. Bu sporu çok seviyorum ve devam edeceğim”

Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşe Su Yardım, “Iğdır ve Kars’ta birinciliğim var. 1 yıl önce başladığım bu sporu çok seviyorum. Kadriye hocama e aileme teşekkür ediyorum”

Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nurcan Asude, “Kars ve Iğdır’da birinci onduk. Tekvandoyu çok seviyorum. Zaten bu spora alıştık artık. Bundan böyle de devam diyoruz”

Cevriye Tatış Ortaokulu öğrencisi Gökçe Çelik, “İyi ki bu sporla tanışmışım. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Ailelerimiz bizi buraya getiriyor bizi izliyorlar. Aileme ve Kadriye hocamıza teşekkür ediyorum”

Yenişehir Ortaokulu öğrencisi Nehir Doğan, “Turnuvalarda birinci olmak çok güzel. Kars ve Iğdır’da ilk derecemi yaptım ve birinci oldum. İyi ki bu sporla tanışmışım”

Hacı Yasemen Yılmazel İlkokulu öğrencisi Kadriye Dündar’ın oğlu Yusuf Dündar, “Iğdır’da birinci oldum. Kars’ta da derece yaptım. Çok mutluyum. Anneme teşekkür ediyorum”

30 Ekim TOKİ İlkokulu Beril Cimşit, “4 yıldır Tekvando yapıyorum. Bu sporu çok seviyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kadriye dündar 09 Aralık 2019 09:16

    Emeginize saglik Hersey cok guzel olmus.