KARS Haber Girişi : 29 Haziran 2020 21:45

MÜSİAD, Hollanda’dan Kars’a gönül köprüsü kurdu

MÜSİAD, Hollanda’dan Kars’a gönül köprüsü kurdu
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK MÜSİAD, Hollanda’dan Kars’a gönül köprüsü kurdu
MÜSİAD, Hollanda’dan Kars’a gönül köprüsü kurdu

MÜSİAD, Hollanda’dan Kars’a gönül köprüsü kurdu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Amsterdam Şubesi, Kars’ta dar gelirli bazı kişilerin bakkal borçlarını kapattı ve Dolunay Derneği üyesi engelli bir vatandaşın da yıkılan ahırını tamir etti.

MÜSİAD Kars Şube Başkanı Şahin Aydın, Kars’ta bulunan bazı bakkal dükkânlarında birikmiş borcu olan ihtiyaç sahibi vatandaşları, mahalle muhtarları aracılığıyla tespit etti.

Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Özcan Mücük, Alpaslan Mahallesi Muhtarı Rustem Bağışlar ve Yenişehir Mahalle Muhtarı Ekin Ekinci tarafından belirlenen bazı vatandaşların birikmiş borçları MÜSİAD Kars Şube Başkanı Şahin Aydın ve yönetim kurulu üyeleri Ali Gürbüz Sadıkoğlu ve Ali Uçum ile birlikte ödendi.

Muhtarlar aracılığıyla tespit edilen borçlar kapatıldıktan sonra kayıt altına alınan borç defterinden borçlar silindikten sonra açıklamada bulunan MÜSİAD Kars Şube Başkanı Şahin Aydın, Kars Şubemizi açtıktan sonra faaliyetlerinin aralıksız olarak devam ettiğini söyledi.

Başkan Aydın: “95 farklı ülkede şubesi bulunan MÜSİAD’ın Amsterdam Şube Başkanı Ümit Akbulut ve yönetim kurulu üyeleri bir miktar para gönderdir. Böylece maddi durumu iyi olmayıp ta bakkallarda birikmiş borçları olan bazı ihtiyaç sahibi vatandaşların borçlarını kapattık. Aynı zamanda bizim önerimiz üzerine Dolunay Derneği üyesi bir engelli kardeşimizin de yıkılmış ahırı onarıldı. Bu nedenle bizlere ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın belirlenmesinde yardımcı olan Dolunay Derneği Başkanı Faruk Ocak ve mahalle muhtarları Özcan Mücük, Rustem Bağışlar ile Ekin Ekinci’ye teşekkür ediyoruz. Zor günler geçiren ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bir nebze de olsa destek verdiğimiz için mutluyuz. Bu desteklerle Hollanda’nın Amsterdam kentinden, Karsımıza kadar uzatılan gönül köprüsünü kurdukları için Amsterdam Şube Başkanı Ümit Akbulut, Başkan Vekili Haluk Baştimar, Genel Sekreter Mustafa Özcan ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi. 

Öte yandan Fevzi Çakmak Mahallesinde ihtiyaç sahibi vatandaşları belirleyen Muhtar Özcan Mücük,  MÜSİAD’ın böylesine bir destekte bulunmasından dolayı teşekkür etti. Kars’ta az da olsa ihtiyaç sahibi vatandaşın bulunduğunu da belirten Mücük, MÜSİAD Amsterdam Şubesi’nin Hollanda’dan Kars’a kurduğu gönül köprüsünün önemli olduğunu söyledi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.