KARS Haber Girişi : 21 Kasım 2019 22:09

Öğretmenler Hayatımızın En Kıymetli Varlığıdır

Öğretmenler Hayatımızın En Kıymetli Varlığıdır
Kafkas Haber Ajansı (KHA) Yazarı Dolunay Derneği Başkan yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak’ın, “Öğretmenler Hayatımızın En Kıymetli Varlığıdır” yazısı:

Öğretmenler Hayatımızın En Kıymetli Varlığıdır

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kafkas Haber Ajansı (KHA) Yazarı Dolunay Derneği Başkan yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak’ın, “Öğretmenler Hayatımızın En Kıymetli Varlığıdır” yazısı:

Yine bir soru ile başlayacağım bu yazıma. Sizce öğretmenlik bir diplomadan mı ibarettir? Ben şahsen öğretmenliğin bir diplomadan ibaret olduğunu düşünmüyorum.

Öğretmen ailede anne ve babadır. Okullarda bir kişi değil bir grup. Çalışmaya başladığımız iş yerlerinde bizlere işimizin inceliklerini anlatan, o işi bizlere öğretmek için gayret gösteren gruplar ve kişilerden ibarettir.

Ailede anne ve babamızdan ilk önce konuşmayı, yemek yemeyi, terbiyeli davranmayı öğreniriz. Okullarda okumayı yazmayı, saygılı davranmayı öğreniriz. Çalıştığımız iş yerlerinde bizim üstümüz olanlardan işimizin inceliklerini öğreniriz. Sadece bununla da sınırlı kalmaz öğrendiklerimiz.

Okuduğumuz kitaplardan hayatımızın bizlere neler kazandırıp neler kaybettireceğini öğreniriz. Mesela bizden önceki tarihin ne zorluklarla gelip geçtiğini… Örnek olarak şunu verebilirim: İslamiyet’in ilk yıllarında Peygamber Efendimiz şunu istemiştir: Savaşlarda esir olan müşriklerden bir okuma yazma bilen esir, on okuma yazma bilmeyen Müslümana okuma yazma öğretecektir.

Bir örnek de şudur:’ Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’ demiştir Hazreti Ali radıyallahu anha. Bu güzel sözü ile öğretmenlerimizin ve öğretmenliğin hayatımızdaki yeri ve önemini bir kez daha anlatmaktadır.

Elimizdeki güzelliklerin kıymetini kaybetmeden önce bilip o güzelliklere sahip çıkılması gerektiğini, vatanımızın ne zorluklar içinde savunularak elimizde tutabildiğimizi öğrettiğini…

Hani söylemiştim ya yazımın başında öğretmenlik bir diplomadan ibaret değildir diye. Gerçekten de öyle… Öğretmenlik bir üniversite bitirip oradan bir diploma almak demek değildir.

Ben şahsen, yaşadığım zorluklar sayesinde bu günlere geldiğimi anlatıyorum çevremdekilere. Yani benim yaşadığım zorluklar da bir nevi benim öğretmenim oldu.

Çok sevdiğim, canımı istesin vermekten çekinmeyeceğim bir kardeşimi aradım öğretmenler günün kutlu olsun diye. O da bana şu sözleri söyledi: ’Kardeşim senin de öğretmenler günün kutlu olsun, sen de bu camiadansın. İllaki elinde bir üniversite diplomasına gerek yok.’ Arkadaşımın bu sözleri beni çok sevindirdi.

Çalıştığım yerdeki öğrencilerden birkaç kişi gelerek bana ‘ Abi öğretmenler günün kutlu olsun. Dedi. Ben de öğretmenleri olmadığını söyledim.’ Ama abi olsun sen de bizim bir öğretmenimizsin .’dediler ve benden de birçok şey öğrendiklerini söylediler. Onlar da bana öğretmenliğin bir diplomadan ibaret olmadığını öğretmiş oldular.

Yani her insan bir birinin öğretmenidir.

Her daim öğretmenliğin ve bizlere hayatı zorlukları ile kolaylıkları ile yaşamayı sevdiren öğretmenlerimizin değerini bilelim. Öğretmenliği de sadece bir tek günle sınırlandırmayalım. Bence bir tek günden ibaret değildir, öğretmenler günü her gün öğretmenler günüdür.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.