KARS Haber Girişi : 29 Haziran 2020 22:21

Ölüm ve ölüm nedeni istatistikleri

Ölüm ve ölüm nedeni istatistikleri
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Ölüm ve ölüm nedeni istatistikleri
Ölüm ve ölüm nedeni istatistikleri

Ölüm ve ölüm nedeni istatistikleri

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılı ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı. Verilere göre geçtiğimiz yıl boyunca Türkiye’de 435 bin 941 kişi çeşitli nedenlerle yaşamını yitirdi. Ölüm nedenleri arasında dolaşım sistemi hastalıkları 160 bin 263 kişi ile ilk sırada yer alırken, kanser ikinci, solunum yolu hastalıkları ise üçüncü oldu.

TÜİK, geçtiğimiz yılın ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini detaylı bir çalışma ile kamuoyuna açıkladı. Ülkemizde geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren 435 bin 941 kişiden 64 bin 317'si 55 yaş altı kişilerden oluştu. Yıllara göre genel ölüm hızı son 5 yılda değişmezken, bebek ölümlerinde çok az düşüş gözlendi.

DOLAŞIM SİSTEMİ İLK SIRADA

Türkiye'de ölüm nedenlerinin ilk sırasında dolaşım sistemi hastalıkları 160 bin 263 kişi ile ilk sırada yer alırken, iyi huylu kötü huylu tümörlerden ölenlerin sayısı 80 bin 186, solunum sistemi hastalıklarından ölüm sayısı ise 56 bin 391 oldu. Sinir sistemi ve duyu organları hastalıklarından ölenlerin sayısı 19 bin 998 olarak kayıtlara geçti.

AYDIN DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLARINDAN ÖLÜMDE LİDER

Dolaşım sistemi hastalıklarında ölümlerin sadece 3 bin 839'u 45 yaş altı kişilerde yaşandı. En yüksek ölüm oranı ise 75 yaş üstündekilerde görüldü.

Dolaşım sistemi hastalıklarında Aydın yüzde 47.2 ile ilk sırada yer alırken, onu Denizli, Kırıkkale, Çanakkale ve Çorum izledi. Dolaşım sistemi hastalıklarının en az görüldüğü beş ile ise şöyle sıralandı: Hakkari, Van, Kayseri, Şırnak ve Ağrı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.