TÜRKİYE Haber Girişi : 05 Mayıs 2020 03:17

Osman Bakırcı Tunceli’ye desteğini esirgemedi; okullardan sonra Çağrı Merkezi

Osman Bakırcı Tunceli’ye desteğini esirgemedi; okullardan sonra Çağrı Merkezi
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Osman Bakırcı Tunceli’ye desteğini esirgemedi; okullardan sonra Çağrı Merkezi
Osman Bakırcı Tunceli’ye desteğini esirgemedi; okullardan sonra Çağrı Merkezi Osman Bakırcı Tunceli’ye desteğini esirgemedi; okullardan sonra Çağrı Merkezi

Osman Bakırcı Tunceli’ye desteğini esirgemedi; okullardan sonra Çağrı Merkezi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Eğitimden sosyal sorumluluk projelerine, yatırımdan iş istihdamına kadar bir çok alanda kendini ispatlamış işadamı Osman Nuri Bakırcı, İstihdamda 3 yıl önce 81 il arasında son sırada olan Tunceli’yi yaptığı okulların ardından şimdi de Çağrı Merkezi’ne kazandırdı. Dünyayı ve ülkemizde etkili olan Koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle gençler evlerinden çağrı almaya başladı.

Birlik ve beraberliğin, kenetlenmenin, birlikte büyümek ve birlikte kalkınmanın en güzel yolu kazananın kazancını ülkesinde yatırıma dönüştürmesi ve gelecek nesillere güzel bir ülke bırakmasından geçer. Bunun için de iyi bir vatansever, duyarlı bir insan, sorumlu bir vatandaş olmak gerek. Her geçen gün büyüyen ve gelişen ülkemizde hayırsever iş insanlarının da sayısının artması sevindirici ve umut bir gelişme olarak hafızalarımıza kazınıyor.

İş insanı Osman Nuri Bakırcı da Tunceli Organize Sanayi Bölgesi'nde çağrı merkezi yaptırarak 32 genci işe başlattı. Bu sayının 200’e çıkarılmasının hedeflendiğini söyleyen Tunceli Valisi Tuncay Sonel, “İlimizde açılan 3 Tekstil Fabrikamızda yüzlerce vatandaşımıza iş vermiştik. Şimdi de Arvato CRM ve Vodafone ile yaptığı görüşmeler sonrasında açılan Çağrı Merkezi ile Tunceli’de 32 gencimiz evlerinde işe başladılar. Birkaç ay sonra  200 gencimiz olacak” dedi.

Son yıllarda kadın ve engelli istihdamında ilk sıraya oturan Tunceli’de Vali Tuncay Sonel, huzur ikliminin oluşmasıyla istihdama yönelik projelerin de geliştiğini söyledi. Tunceli'de, son yıllarda sağlanan huzur ve güven ortamı istihdamda artışı sağladı. 3 yıl önce istihdamın en az sağlandığı kent olan Tunceli şu an ilk 5'te yer alırken, kadın ve engelli istihdamında da ise ilk sıraya yerleşti.

İstihdama yönelik çalışmalar kapsamında Türkiye'nin önde gelen kurumlarına çağrı merkezi hizmetleri ve teknoloji çözümleri sunan bir şirket, Tunceli'de, 32 kişiyi evlerinde işe başlattı. Vali Tuncay Sonel, Tunceli'nin huzur şehri haline geldiğini belirterek, ilk etapta 32 kişinin evde işe başlatıldığını ve bu sayının 200'e çıkacağını söyledi. Huzur iklimi olunca istihdama yönelik projelerin de geliştiğini kaydeden Vali Sonel, şunları kaydetti:

"Birkaç yıl öncesine kadar terörle anılan Tunceli, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, İçişleri Bakanımızın destekleri, kahraman güvenlik güçlerimizin teröristle mücadeledeki başarılı operasyonları ile huzur şehri haline geldi. Huzur iklimi olunca istihdama yönelik projelerimizi de gerçekleştirmiş olduk. Açtığımız üç tekstil fabrikası ve birçok işletme ile yüzlerce insanımıza iş ve aş vermiştik. Şimdi de Organize Sanayi Bölgesi'nde Osman Bakırcı hayırsever işadamımıza çağrı merkezi yaptırdık. Orada 32 gencimiz işe başladı, inşallah bu sayı 200'e çıkacak. Gençlerimizin mutluluğu bize yeter" dedi.

İŞ SAHİBİ OLDUKLARI İÇİN MUTLU OLDULAR

Evlerinde iş sahibi olan Tuncelili gençler de, kendilerine bu imkanın sağlanmasından dolayı Tunceli Valisi Tuncay Sonel'e teşekkür etti.

(BA-BA-S) TUNCELİ (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.