KARS Haber Girişi : 24 Mart 2020 22:33

ROBİN HOOD Kars’ta görüldü!

ROBİN HOOD Kars’ta görüldü!
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK ROBİN HOOD Kars’ta görüldü!
ROBİN HOOD Kars’ta görüldü! ROBİN HOOD Kars’ta görüldü!

ROBİN HOOD Kars’ta görüldü!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kenar mahallerde içerisinde bin TL bulunan zarfları dağıtan ve kendisine 'Robin Hood' adı verilen hayırsever işadamı, geçtiğimiz günlerde Kars’ta ortaya çıktı. Mahalle bakkalında ödeme gücü olmayanların borçlarını ödedi ve birçok eve içerisinde 1000’er TL olan zarfları dağıttı. Bir eve de davet üzerine sabah kahvaltısına eşiyle birlikte giden Robin HOOD 3 kız çocuğunun eğitim masraflarını üstlendi.

Gece saatlerinde Sukapı mahallesine giren bazı kişiler, burada dar gelirli vatandaşlara içerisinde bin TL olan zarfları dağıttı. İşadamıyla ilgili mahalle sakinleri, “Araçlarla geldiler. Bir anda sokaklara dağılarak evlere para dağıttılar” dediler.

Dar gelirli ailelere zarf içerisinde para dağıtan ve 'Robin Hood' adı verilen hayırsever işadamı mahalle bakkalına da giderek borç listesinde isimleri yer alan dar gelirlilerin tüm borçlarını ödediği öğrenildi. Bakkalcı, “Akşam saatlerinde işyerime birileri geldi. Sonra bana ödeme güçleri olmadan dar gelirli ailelerin borçlarını çıkarmamı istedi. Veresiye defterini açtım ve tem tek hesap yaptık. Kendisi bu kişilerin borçlarını ödedi ve gitti. İsmini söylemedi ama Robin Hood diyorlarmış. Allah kendisinden razı olsun. Ne güzel ki böyle insanlar var. Valla şaşırıp kaldık.” dedi.

Robin Hood ayıca, 3 kız çocuğunu zor imkanlarla okutan, derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veren ailenin daveti üzerine eşiyle birlikte sabah kahvaltısına gitti. Bir buket çiçekle eve giden Robin Hood, ailenin kız çocuklarının eğitim masraflarını üstlendi, burs sözü verdi ve kent merkezinde bir eve aileyi taşıyarak kiralarını ödeme sözü verdi.

'KEŞKE BİZEDE GELSE' DEDİM, DUALARIM KABUL OLDU'

Anne Atife Ataş, “Bu yardımsever abiyi TV’lerde izlemiştim. İstanbul’da bir çok yere yardım yapıyordu. Bende gece evde çaresizce oturuyorken bir anda aklıma geldi ve v dedim ki ‘Keşke bizim eve de gelse” Aradan bir yarım saat geçti ve baktım kapı çaldı. Kapıyı kızım açtı ve ‘anne gelir misin kapıda adamlar var’ dedi. Ben gittim ve kapıyı açtığımda adamlardan biri zarf uzattı ve ‘ablacığım bu zarfı al içinde 1000 TL var. Çocukların masraflarında kullanırsın’ dedi. İşte o sırada gözlerime inanamadım. Biraz önce içinden geçenler gerçek olmuştu ve Robin Hood tam da karşımdaydı. İçeri davet ettim. Evimin yıkıldığını, eşyalarımın kırıldığını, buzdolabının kapağının kırık olduğunu çok sıkıntım olduğunu söyledim. O da bana ‘gündüz vaktinde gelip bakayım’ dedi. Bende o zaman sabah sizi kahvaltıya çağırsam davetlim olarak evimize gelebilir misin’ dedim. Kendisi bana ‘ o zaman başka masraf etme ve senin evinde ne pişiyorsa onu hazırla söz eşimle birlikte sabah kahvaltıya size geleceğim’ dedi. Çok mutlu oldum. Sabah baktım eşiyle birlikte geldiler. Bir de çiçek getirdiler. Ardından evimi inceledi ve bize Başka bir eve taşınmamızı kirasını kendisinin ödeyeceğini yeni bir ev için de planlama yapacağını söyledi. Ayrıca 3 kızımın eğitim masraflarını karşılayacağını ve kızlarıma burs bağlayacağını söyledi.” diye konuştu.

BİR GECEDE HAYATIMIZ DEĞİŞTİ

Atife Ataş ayrıca, “Bir gecede çok şey değişti. Daha düne kadar çerisizlik içindeydim bir kapımın çalmasıyla hayatım adeta değişti. Umutlarım tükenmişti derken yeniden filizlendi. Allah kendisinden razı olsun. İyi ki böyle insanlarımız var.” dedi.

Mahalle sakinlerinden Nihat Altaşı da, “Biz Robin Hood’u daha önce haberlerde görüyorduk. Bu devirde insanlara yardım etmesi, garibanları düşünmesi bizi mutlu ediyordu. Şimdi bize gelerek bizi de sevindirdi. Ben evde yoktum. Çocuğum kapı açmış. Sonra annesini çağırmış. O da bakmış ki birileri zarf dağıtıyor. Zarfı açmış içinde 1000 TL var. Böyle insanların sayısı artsın istiyoruz. İnsanları sevindirmek güzel bir duygu” şeklinde konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.