GÜNCEL Haber Girişi : 13 Nisan 2019 10:47

Sadaka-i fıtır kaç TL oldu?

Sadaka-i fıtır kaç TL oldu?
Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu 2019 yılı sadaka-i fıtır miktarını 23 TL olarak belirledi.

Sadaka-i fıtır kaç TL oldu?

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu 2019 yılı sadaka-i fıtır miktarını 23 TL olarak belirledi.

Fıtır sadakası (Sadaka-i fıtır) yaratılmış ve Ramazan orucunu tutup iftar etme imkanını elde etmiş olmanın bir şükrü olarak; dinen zengin olup Ramazan ayının sonuna yetişen her Müslümanın, belirli kimselere vermesi vacip olan bir sadakadır.

Fitrenin hedefi, bir fakirin içinde yaşadığı toplumun hayat standardına göre bir günlük yiyeceğinin karşılanması, böylece bayram sevincine iştirak etmesine katkıda bulunmaktır.

Din İşleri Yüksek Kurulu, 2019 yılı fıtır sadakası miktarını belirlemek üzere toplanmış ve müzakereler sonucunda bu yılki fıtır sadakası (fitre) miktarını 23.00 TL olarak belirledi.

Fiyat hesaplanırken, fıtır sadakasının Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olması dikkate alınmıştır. Miktar belirlenirken Mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı da göz önünde bulunduruldu.

23.00 TL olarak belirlenen fıtır sadakası bu Ramazan’ın başlangıcından 2020 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede geçerli olacak.

Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş belirlenen bu miktarın, “asgari miktar” olduğunu, sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığını, bu konuda ideal olanın, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı ihtiyaç sahiplerine vermesi gerektiğini belirtti.

Eviş “Söz konusu mebla ayni olarak da verilebilir” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.