KARS Haber Girişi : 18 Şubat 2020 01:05

Serdar Ünsal, “Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’a gereken cevabı vermiştir”

Serdar Ünsal, “Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’a gereken cevabı vermiştir”
KAFKAS HABER AJANSI Serdar Ünsal, “Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’a gereken cevabı vermiştir”
Serdar Ünsal, “Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’a gereken cevabı vermiştir”

Serdar Ünsal, “Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’a gereken cevabı vermiştir”

KAFKAS HABER AJANSI

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel başkan yardımcısı(Taddef) ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal: ’Sayın Azerbaycan Cumhur Başkanı İlham Aliyev Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’a gereken cevabı ve dersi vererek Azerbaycan’ın  haklı davasını bir kere daha  Dünya Kamu oyunda seslendirmiştir.”dedi.

Ünsal, “Sayın Cumhurbaşkanımız İ.Aliyev , Ermenistan devlet başkanı  N.Paşinyan’ı dünya kamuoyunun önünde  rezil ederek Azerbaycan’ın İşgal edilen topraklarına vurgu yapmış bugün Ermenistan diye adlandırılan aslında Türk yurdu olan İrevan hanlığına ait toprakların Türk yurdu olduğunu Ermenilerin işgal ettiğini dile getirmiştir.Ermenistan denilen bir yerin toprağın olmadığın Oraların Türk yurdu olduğunu dile getirerek Ermenilerin işgalci katil bir millet olduğunu işgal ettikleri Azerbaycan topraklarından çekilmelerini istemiş MİNSK kararlarının uygulanmasını gerektiğini söylemiştir.”şeklinde konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e Türkiye de ki sivil toplum kuruluşları olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Serdar Ünsal, “Ermeniler işgal ettikleri İrevan, Dağlık Karabağ ve Azerbaycan topraklarından derhal çekilmelidirler. Hür dünya devletleri Ermenilerin bu keyfi işgaline son vermeli Ermeniler alınan kararlara uymalıdır. Bugün Ermenistan’da ki siyasilerin yüzünden Ermeni halkı zor durumda açlıkla mücadele etmektedir. Ermeniler işgal ettikleri Azerbaycan topaklarından çekildiğinde komşu devletleri ile iyi ilişkiler içinde olacak Emeni haklıda ekonomik olarak rahatlayacaktır.  Her zaman Azerbaycan’ın haklı davasının yanındayız. Birleşmiş Milletler'in Ermenistan ordusunun işgale son vermesi gerektiği yönünde 4 kararı var. Bu kararlar uygulanmalı. Uygulanmadığında  Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü temel alınarak askeri güçle uygulanacak İşgal edilen topraklar geri alacaktır. Buna kimsenin şüphesi olmasın’”dedi

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.