KARS Haber Girişi : 14 Ekim 2019 22:12

Şeref Malkoç Kars’a geliyor

Şeref Malkoç Kars’a geliyor
Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, 15 Ekim 2019 tarihinde Kars’ta olacak.
Şeref Malkoç Kars’a geliyor

Şeref Malkoç Kars’a geliyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, 15 Ekim 2019 tarihinde Kars’ta olacak.

Kamu denetçiliği kurumu, dünyada bilinen adıyla Ombudsmanlık kökleri medeniyetimizin adalet ve hakkaniyet uygulamalarına dayanan Türk milletinin ruhunda var olan bir hak arama kurumudur.

KDK gücünü anayasadan ve aziz milletimizin iradesi olan Türkiye büyük millet meclisinden almaktadır.

Kamu Denetciliği Kurumu sunulan kamu hizmetlerindeki idarelerin eylem ve işlemleri ile kamu görevlilerinin tutum ve davranışları karşısında, vatandaşların şikâyetlerini inceliyor varsa mağduriyetlerini gideriyor.

Halkın ücretsiz avukatlığını yapan ve idareye de yol gösteren KDK vatandaş ile kamu kurumları arasında dostluk köprüsü olmakla beraber sadece şikâyet alan değil hak aramayı da öğreten bir kurumdur.

Ombudsman insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır inancından ilham alarak vatandaşlardan gelen şikâyetleri insan hakları, hukuk ve hakkaniyet açısından inceleyerek idarelerle görüşmeler yapıyor böylece vatandaşlarımızın mahkemeye gitmeden önce idarelerle olan sorunlarının çözümüne katkı sağlıyor

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç 15 Ekim 2019 Salı günü, Kars Kafkas Üniversitesi’nin Akademik Yılı Açılış Töreni kapsamında açılış dersi olarak “Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler” konulu bir konferans verecek. Türkiye genelinde 100’ün üstünde üniversitede kurulan Ombudsmanlık Kulüpleri vasıtasıyla üniversiteli gençlerle buluşan Ombudsman Malkoç öğrencilerin sorularını yanıtlayacak. 

Akademik Yıl Açılışı ilk dersine bütün basın mensupları davetlidir.

Tarih   : 15 Ekim 2019 - Salı

Saat     : 10:00

Yer      : Kafkas Üniversitesi

Adres  : Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü KARS

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.