EĞİTİM Haber Girişi : 25 Şubat 2018 16:28

Sosyal Medya Fenomeni Zümran Ömür: Kadına şiddete hayır diyoruz

Sosyal Medya Fenomeni Zümran Ömür: Kadına şiddete hayır diyoruz
Kars’ın merkeze bağlı 2400 rakımlı Boğatepe köyünde başkanlığını yaptığı dernekteki üye kadınlarla yıllar önce Fransısca öğrenen Zümran Ömür, köydeki yaşamı, performansı, bilgi ve birikimiyle görenleri kendisine hayran bırakmasıyla sosyal medya fenomeni o

Sosyal Medya Fenomeni Zümran Ömür: Kadına şiddete hayır diyoruz

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK / ÖZEL

Kars’ın merkeze bağlı 2400 rakımlı Boğatepe köyünde başkanlığını yaptığı dernekteki üye kadınlarla yıllar önce Fransısca öğrenen Zümran Ömür, köydeki yaşamı, performansı, bilgi ve birikimiyle görenleri kendisine hayran bırakmasıyla sosyal medya fenomeni olmasını doğallığı ve kadına hizmetine bağladı. Kadının erkeğinin ne önünde ne arkasında yanında olmasını isteyen Ömür, “Kadına şiddete hayır Diyoruz” dedi.

Zümran Ömür’ün hayatı, İlhan Koçulu’nun 2007 yılında Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’ni kurmasıyla değişti. Başkanlığını yürüttüğü dernek çatısı altında 45 kadınla birlikte bir dizi çalışma yapan Zümran Ömür, İlhan Koçulu’nun ve eşi Celal Kazım’ın da büyük destekleriyle günden güne kendini geliştirdi. Köyde kurulan Ekolojik Peynir Müzesi, Bitki Müzesi ve gravyer ile kaşar peynirinin tanıtımı gittikçe hız kazandı. Fransızca öğrenmeleri, yoga kursları almaları, bitliler üzerinde uzmanlar getirerek eğitim almaları, daha sağlıklı bir yaşam için gerekli tüm adımları atmalarıyla köyden birden bire göç veren konumundan çıkıp göç alan köy olmaya başladı.

46 yaşında 3 çocuk annesi ilkokul mezunu Zümran Ömür, derneğin asıl amacının kadının toplumda yer alması, ayakları üzerine durması, erkeğinin arkasında veya önünde değil yanında yürüyen birey olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

“Ömür, “Sosyal medya fenomeni oldunuz ne diyeceksiniz?” sorusuna, “Fenomen olduk ama biz sadece yaptıklarımızı anlattık. Yaptıklarımızın dışında bir şey anlatmadık. Sağolsunlar onlarda değer bulmuş ve yayınlamışlar. Belki kadınların yapmış olduğu bu değerleri anlattığımız için bizi fenomen yapmışlardır.” diye yanıt verdi.

Zümran Ömür, “Eşiniz Fenomen olamadı” sorusuna da “Eşim benim gözümde fenomen” diyerek karşılıklı sevgi ve saygının en güzel örneğini yansıttı.

Ömür ayrıca, “Herkese teşekkür ederiz. Duyarlılıkları için de ayrıca teşekkür ederim. Herkes bizi arıyor. Doğal bir konuşma yapmıştım. Sadece yapmış olduğumuz süreci anlattım. Buradaki kadınlarımızın başarısını, erkeklerimizin bize verdikleri destekleri. Saygıyı anlattık onlarda takdir ettiler. Hepsine teşekkür ederiz.” dedi.

Türkiye’ye çağrıda da bulunan Zümran Ömür, “Saygı, saygı, saygı. Sadece kadınlara saygı göstersinler. Kadına şiddete de hayır diyoruz.” mesajını verdi.

Celal Kazım Ömür eşi Zümran Ömür’le her zaman gurur duyduğunu belirterek, “Yaşadığımız köyümüzü çok seviyoruz. Gelen misafirlerimize de kültürümü

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.