KARS Haber Girişi : 28 Ekim 2019 00:15

Tahsin Kaya, Kars’ın yöresel yemek kültürünü uluslararası arenada tanıtmaya devam ediyor

Tahsin Kaya, Kars’ın yöresel yemek kültürünü uluslararası arenada tanıtmaya devam ediyor
Kars’ta 68 yıldır Kars’ın yöresel lezzetlerini hemşehrileri ve serhat şehre gelen yerli ve yabancı turistlere tanıtan Yöresel Lezzetler Mutfağı Kristal Rasim Usta işletmesinin sahibi Tahsin Kaya, yine ulusal bir yemek kitabında yer aldı.
Tahsin Kaya, Kars’ın yöresel yemek kültürünü uluslararası arenada tanıtmaya devam ediyor

Tahsin Kaya, Kars’ın yöresel yemek kültürünü uluslararası arenada tanıtmaya devam ediyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta 68 yıldır Kars’ın yöresel lezzetlerini hemşehrileri ve serhat şehre gelen yerli ve yabancı turistlere tanıtan Yöresel Lezzetler Mutfağı Kristal Rasim Usta işletmesinin sahibi Tahsin Kaya, yine ulusal bir yemek kitabında yer aldı. Kars’ın yöresel mutfağına geniş yer ayrılan dergi, Kars’ın ünlü yemek ustası Tahsin Kaya’nın Kars iç için bir değer olduğu vurgusu da yapıldı.

Hiçbir yerden destek almadan tamamen kendi imkanları ve bağlantılarıyla Kars’ı ve Kars’ın yemek kültürünü ulusal ve uluslararası arenada tanıtmaya devam eden Tahsin Kaya, tek sevdasının Kars olduğunu belirterek tüm gayretlerinin Kars için devam edeceğini de sözlerine ekledi.

KRİSTAL RASİM USTA VE TAHSİN KAYA ÜNLÜ YEMEK KİTABINDA

Amerika’da basılan (boston/newyork A.RUKX MARTİN BOOK)Türkiye’nin çeşitli mutfaklarının keşfi yemek kitabında yöresel yemekleri ve Kristal Rasim Uzta’ya geniş yer verdi.

Kristal Rasim Usta yöresel lezzetler mutfağı Serhat şehrin en eski işletmelerinden olup yurtdışında yurtiçinden Kars’ın hiç bir yerden destek almadan tanıtımda başarılara imza atmıştır.

İşletmecisi eski başkan Tahsin Kaya, “Her şey Kars içindir” sloganıyla şehrimize hizmet ediyoruz. Bu yayınlanan dergin Amerika’dan elden gönderildi bende gururla teslim aldım. Bu serhat şehrimiz için turizminde gelecek demektir. Yakında yabancı turistlerinde iyi bir tanıtımla yaz ve kış turizminde bölgemizin tatil için seçecektir.” dedi.

67.YILDAN BERİDİR KARS’TA YAŞAYANLARA HİZMETTE SINIR TANIMAYAN KRİSTAL RASİM USTA

Tahsin Kaya, daha önce de Amerika’nın ünlü The Newyork Times Gazetesi’nde Kars’ın tanıtımına tam sayfa yer verdiğini, ünlü dergilerde ve uluslararası yerel basında uzun yıllardır tanıttıklarını ekledi. Hiçbir yerden destek almadıklarını, kendi imkanlarıyla turizme ve tanıtıma ivme kazandırdıklarını, bundan sonra da yabancı turistlerin bölgemize yaz ve kış turizmi canlandıracağına inandığını ifade etti.

Kaya, bundan sonra da Kars’ın ve yöresel mutfağını tanıtmaya devam edeceğini kaydederek “Her şey serhat şehrimiz KARS içindir.  68. Yılımızda da misafir ve müşterilerimize kaliteli hizmet sunmayı hedef seçtik” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.