BÖLGE Haber Girişi : 23 Aralık 2019 01:42

Tolstoy'u Anlamak: Edebi Sanatı ve Kişiliği

Tolstoy'u Anlamak: Edebi Sanatı ve Kişiliği
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Tolstoy'u Anlamak: Edebi Sanatı ve Kişiliği
Tolstoy'u Anlamak: Edebi Sanatı ve Kişiliği

Tolstoy'u Anlamak: Edebi Sanatı ve Kişiliği

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Taşkesenligil ve bölüm hocaları tarafından Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda Rus Klasikleri Çevirmeni Uğur BÜKE'nin konuşmacı olarak katıldığı "Tolstoy'u Anlamak: Edebi Sanatı ve Kişiliği" konferansı düzenlendi.

Söz konusu konferansta konuşan Çevirmen Büke, 1981 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdikten sonra çeviri hayatına başlıyor ve o zamandan beri bu faaliyetine devam ediyor. Turist rehberliği de yapmış olan Büke, çevirmenliğin hemen her yönüyle uğraş vermiş uzun bir süre sonunda yalnızca edebiyat çevirisi yapmıştır. 1984 yılında İvan Bunin çevirisi ile başladığı meslek hayatında pek çok çeviriye imza atan Büke; Tolstoy, Dostoyevski, Gogol, Turgenyev, Rasputin, Akunin, Bunin, Çehov v.b birçok Rus edebiyat eserini dilimize kazandırmıştır. Söz konusu konferansa, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veyis Değirmençay başta olmak üzere, bölümün öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katılmıştır. 

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.