KADIN Haber Girişi : 24 Mayıs 2018 19:33

TSK Mehmetçik Vakfı’ndan Şilt Takdimi

TSK Mehmetçik Vakfı’ndan Şilt Takdimi
ULUPAMİR KÖYÜ’NE TSK MEHMETÇİK VAKFI’NDAN ŞİLT TAKDİMİ

TSK Mehmetçik Vakfı’ndan Şilt Takdimi

KAFKAS HABER AJANSI

ULUPAMİR KÖYÜ’NE TSK MEHMETÇİK VAKFI’NDAN ŞİLT TAKDİMİ

TSK Mehmetçik Vakfı’na yaptıkları bağış nedeniyle TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürlüğü’nden gönderilen şilt ve şilt beratı Vakıf Temsilcisi Emekli Albay Sabri TOPDAĞI tarafından Ulupamir Muhtarı Eyüphan KOŞAR’a takdim edildi.

Takdim esnasında Topdağı şunları söyledi:

“TSK Mehmetçik Vakfı; vatanımızın ve milletimizin güvenliği, huzuru ve refahı için canlarını hiçe sayarak şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklerimize sosyal ve ekonomik destek sağlamakta, çocuklarına üniversite seviyesi dâhil öğrenim yardımı yapmaktadır.

Vakıf, kuruluşundan bugüne kadar 36 yıl içerisinde, 51 bin kişiye toplam 736 milyon TL yardım yapmıştır. Halen, her ay 7.750 gazi ve engelli Mehmetçik ile 985 şehit, gazi ve engelli Mehmetçik çocuğuna yardım yapılmaya devam edilmektedir. Bu yardımların aylık tutarı 8 milyon TL’dir. Vakıf tüm bu yardımları, vefakâr bağışçıların desteği ile yapmaktadır.

Sizler; yurdumuzun ve milletimizin güvenliği, huzuru ve refahı için canlarını hiçe sayarak şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile malul gazi ve engelli Mehmetçiklerimize sosyal ve ekonomik destek sağlayan, çocuklarına üniversiteyi bitirene kadar yardım yapan, gücünü yüce milletimizin üstün insanlık ve yardımlaşma duygusundan alan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na yaptığınız bu bağış ile çok anlamlı bir katkı sağladınız. Sizlere, tüm şehit/vefat ailelerimiz, malul gazi ve engelli Mehmetçiklerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.”

Ulupamir Muhtarı Eyüphan KOŞAR da şilti ve şilt beratını alırken; “Bizler vatanımızın ve milletimizin birliği için mücadele eden Mehmetçiğimize destek olmayı kutsal bir borç olarak kabul ediyoruz. Bu borcumuzu; gerek korucu olarak ve gerekse de maddi ve manevi olarak, elimizden gelen her şekilde ödemeye kararlıyız, ödemeye devam edeceğiz. Sizlere de, buralara kadar zahmet edip geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bizleri gururlandırdınız. Size ve TSK Mehmetçik Vakfında görev yapan tüm personele de yaptıkları kutsal görevde başarılar diliyorum. Bu vesileyle, tüm şehitlerimiz ile gazilerimizden merhum olanları rahmetle anarken, hayatta olan şehit ailelerimize ve gazilerimize sağlık ve esenlikler dileklerimle birlikte tüm Mehmetçiklerimize de görevlerinde üstün başarılar diliyorum.” dedi.

(BA-BA-S) ERZURUM (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.