Yasin Aşkın Yıldırım’ın eğitime katkısı sürüyor

Yasin Aşkın Yıldırım’ın eğitime katkısı sürüyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Karsın hayırsever işadamı Yasin Aşkın Yıldırım, öğretmenlerin daha rahat bir ortada eğitim ve öğretimlerini sürdürmeleri için bir takım katkılarda bulundu.

İşadamı Yasin Aşkın Yıldırım, “2019-2020 eğitim ve öğretim yılı münasebetiyle öğretmenlerin güç koşullar altında özellikle kırsal kesimde köylerde yapayalnız bir kişi olarak öğrencilerle muhatap olmaları bu öğrencilerimizin yetişmeleri noktasında yapmış oldukları fedakarlıklar karşısında bir takım sıkıntılarla karşılaştıkları hepimizin malumudur.” dedi.

Yıldırım, ufak bir katkıda olsa geçen yıl Sarıkamış, Digor olmak üzere bu yıl da  Kağızman, Arpaçay,  Susuz, Selim, Akyaka İlçelerine bağlı 25 Köy okul öğretmenlerine daha iyi bir ortamda çalışmaları için  büro masası ve koltuklarını İl Milli eğitim müdürlüğüne teslim edileceğini açıkladı.

Yıldırım yaptığı açıklamada, “Günümüzde ülkelerin, nitelikli insan gücü elde etmek için, kaynaklarını büyük ölçüde seferber ettikleri görülmektedir. Çünkü bir ülkenin kalkınması ve ilerlemesi nitelikli insan gücüne bağlıdır. Nitelikli insan gücünün elde edilmesi ise, öğretmenin başarısıyla yakından ilgilidir. Bu yüzden öğretmenlik mesleği en faz­la çalışmayı, duyarlılığı ve sorumluluğu gerektiren bir görevdir. Atatürk 'ün "Eğitim bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır, ya da bir milleti esarete ve sefalete terk eder'' sözünü hatırlatır. Kutsal bir meslek olan öğretmenlik mesleğini icra eden bütün eğitimci ordusunun bu bilinçle hareket etmeleri temennisiyle, Öncelikle  köy okulları olmak üzere  yeni atanan öğretmenlerimizin  RABBİM yardımcıları olsun  diyor, ahlâklı, erdemli ,dinine ,vatan ve milletine bağlı  istikbal vaat eden öğrenciler yetiştirmelerini  diliyorum.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

  • 2 / 1 Yasin Aşkın Yıldırım’ın eğitime katkısı sürüyor 0

  • 2 / 2 Yasin Aşkın Yıldırım’ın eğitime katkısı sürüyor 1

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.