69 yaşında üniversiteden mezun oldu, Bozkurt işaretiyle diplomasını aldı

69 yaşında üniversiteden mezun oldu, Bozkurt işaretiyle diplomasını aldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

HABERİN VİDEOSU İÇİN LİNKİ TIKLA: https://fb.watch/tbqf3Gsb2-/

Kars'ın Selim ilçesinde yaşayan Ayşen Arda İşçi (65), 5 yıl liseyi dışarıdan bitirip diploma aldıktan sonra girdiği üniversite sınavını kazanarak 2020 yılında Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümüne kayıt yaptırdı. 2 çocuk annesi Ayşen teyze, "Ben 69 yaşındayım ve şimdi ki hedefim ise yüksek lisans” dedi. Ayşen Teyze, Bozkurt işaretiyle diploma almasını ise “A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral'ın Almanya'da gerçekleştirilen 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda attığı golü bozkurt işareti ile kutlamıştı. Bunun üzerine UEFA, milli futbolcu hakkında "uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla" soruşturma açmış ve 2 maça çıkmama cezası vermişti. Bu karara tepki ve Merih Demiral’e destek için yaptım” diye konuştu.

Selim ilçesinde 8 yıl önce kurduğu Sınırlı Sorumlu Toprağın Sultanları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanlığını yürüten 2 çocuk annesi Ayşen Arda İşçi, gençliğinde okuyamadığı liseyi dışardan bitirdi. İlçede kadınların istihdamı için yoğun çaba sarf eden 'Ayşen teyze' lakaplı Ayşen Arda İşçi, 5 köyde çalışma yaptı. Ayşen teyze, bir yandan açıköğretim lisesini bitirmeye çalışırken bir yandan da kırsal alandaki kız çocuklarının eğitime kazandırılması için emek sarf etti. Açıköğretim lisesini başarıyla bitirerek diplomasını alan Ayşen teyze, 2020 yılında üniversite sınavına girdi ve aldığı puanla Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü kazanarak kaydını yaptırdı.

MEZUNİYETİNİ 'BOZKURT İŞARETİ' İLE KUTLADI

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 2023-2024 yılı mezuniyet töreni Ahmet Arslan Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törene KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, İİBF Dekanı Prof. Dr. Erkan Tokucu, Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ Genel Müdür yardımcısı Yakup Yazar, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Protokol konuşmalarından sonra Fakülte birincisi Yulduz Buranbaeva ve ardından dereceye giren diğer öğrencilere ödülleri takdim edildi. Sıra Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencilerinin diploma törenine geldi. 69 yaşındaki Ayşen Arda İşçi isminin anons edilmesiyle birlikte alkışlar eşliğinde sahneye doğru yürüdü. Sahneye çıktığında ise coşkusunu bozkurt işaretiyle kutladı ve “Nu mutlu Türküm diyene” sözleriyle salonda bulunanları selamladı.

Bölümün ikinci sınıf öğrencisi Aybüke Ateş Ayşen teyzeyi tebrik ederek çiçek takdim etti ve Ayşen Teyzenin örnek alınacak biri olduğunu söyleyerek, “Ayşen teyzemizi mezun ettik. Hayatında başarılar diliyorum. Daha nice başarılı yıllar diliyorum. Kendisi liseyi bile dışardan bitirmiş. Çok emek vermiş emektar bir kadın ve bizlerde kendisini örnek alıyoruz, herkesin de örnek alması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Ayşen Teyze de genç öğrenciye teşekkür ederek çok memnun olduğunu belirtti ve ilk olarak bozkurt işaretine değindi. Ayşen Arda İşçi. “A Milli Futbol Takımın golcüsü Merih Demiral'ın haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Bu işaret siyasi bir işaret değil Türklüğün işaretidir. Bizlerde Asenalarız. Ne mutlu Türküm diyene. Ben bu işareti yaparken her hangi bir siyasi amaç düşüncesinden yapmadım. Futbolcumuza verilen cezayı kanama amaçlı tepki amaçlı yaptım.” açıklamasını yaptı.

Ayşen Arda İşçi daha sonra üniversite eğitimiyle ilgili de şunları söyledi:

“Ben Kars’a 15 yıl önce geldim. Kırsalda genç kızlarımızın ekonomik olarak özgürlüklerinin fazla olmadığını görerek bir kooperatif oluşumuna girdim. Halk eğitimlerde kurslar verdik kendimde açık liseden eğitimime devam ettim. Birçok kızımızı da açık liseden okula kaydettirdim. Ardından benim üniversite serüvenim başladı. Üniversitede de özellikle siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okumak istedim. Geleceğini tahmin etmiyordum ama kendime güveniyordum. Nitekim istediğim bölüm de geldi. Kafkas Üniversitesi zaten birinci tercihimdi. 4 yıl nasıl geçti anlayamadım. Kar, buz, tipi altında Selim’in Cavlak köyünden üniversiteye her gün 2.5 saat geldim 2.5 saat geri gittim. Yapamazsın, beceremezsin, karda-buzda gidip gelemezsin dediler bende dedim ki ‘Rabbim bana bu fırsatı verdi, devletim de benim okumam için yolu açtı ben yürüyerek de olsa giderim ve güzel bir şekilde de üniversiteyi bitiririm’ Şu anda da mezun olmanın heyecanını yaşıyorum. Gayet de güzel notlarla mezun oldum. Arkamdan gelecek birçok gence de rol model olduğuma inanıyorum. Akranlarımın da oturup ölümü beklemeyeceklerine tüm kalbimle inanıyorum. Eylül ayında da kısmetse yüksek lisansa başlıyorum. İnanıyorum ki yaradan nasip ettiği sürece daha güzel şeyler olacak. Şu anda 69 yaşındayım. Zaten kendime dedim ki ’70, 71 yaşımda yüksek lisansı da bitiririm’ Eğer yaşarsam daha devamını da getiririm.”

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Ayşen Arda İşçi, “Hiçbir şekilde hedeflerinden şaşmasınlar. Hedefe doğru yürüsünler elbette ki teklemeler olacak, düşmeler olacak, bir yerleri kanayacak ama kendileri o yaralarını tedavi ederek yollarına devam edeceklerdir. Çünkü ülkemin okumuş, eğitimli ve bilinçli gençlere ihtiyacı var. Aynı zamanda benim gibi bilinçli yaşlılara da tabi ki.” diye konuştu.

Fakülte öğrencilerine diplomalarının takdim edilmesinden yapılan toplu Kep atma törenine geçildi. Ayşen teyze kep atma törenini de coşkuyla kutladı. Kendisini kutlamaya gelenlerle fotoğraf çektirdikten sonra hareketli müzik eşliğinde bolca dans etti. 

Müzik dinletisinin ardından program sona erdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.