KARS Haber Girişi : 08 Temmuz 2024 22:51

Ali Şayir; Kars’ta ses yarışmaları düzenleyeceğiz

Ali Şayir; Kars’ta ses yarışmaları düzenleyeceğiz
Ali Şayir; Kars’ta ses yarışmaları düzenleyeceğiz KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Ali Şayir; Kars’ta ses yarışmaları düzenleyeceğiz

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Susuz İlçesi’ne bağlı Yolboyu köyünde dünyaya gelen Telekominikasyon, gayrimenkul inşaat ve turizm alanlarında hizmet veren Şayir Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şayir doğup büyüdüğü topraklara yatırım yapmanın yanısıra ziyaret etmeyi de ihmal etmiyor. Susuz ilçesinde Belediye Başkanı Oğuz Yantemur’un düzenlediği Susuz (Cilavuz) Eğitim Kültür ve Sanat Festivali için Kars’ta bulunan İşadamı Ali Şayir, eğitim, kültür ve sanat alanlarının desteklenmesi gerektiğini söyledi. İlk ve Ortaokulu köyünde okuyup liseyi İstanbul Yeşilköy 50.yıl lisesinde başlayıp

Kars’ta ticaret lisesinde bitiren Ali Şayir, Anadolu Üniversitesi’nde Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü bitirdi. Ticaretin önemine değinen Şayir, “Ben bunu arkadaşlarımla, dostlarımla konuştuğumda hep ticaret etmek üzere konuşuyorsun diyorlar. Elbetteki ticaret konuşacağız? Biz onun için buraya geldik. Susuz ilçesinde 27 köyümüz, 4 tane mahallemiz var. Bu köylerde, bu mahallelerde her birinde bir fabrika işletmeciliği yapılabilir. O başarıda, o zihniyette insanlarız. Biz buralara geldik. Buradan göç eden 200 binden fazla insan var. Bunların tamamı batıdalar. Bunları yılda bir sefer olsun, bu ilçeye, bu ile getirebilmeliyiz. O zaman başarılı kılacağız kendimizi. Köyünü, sütünü, yoğurdunu bilen var mı? İşte Susuz’un kendi patatesini bilen var mı? Balımızı, kaynağımızı bilen var mı? Sizlerden rica ediyorum; üretim yapın. Bizim ilimizde hayvancılık, tarım, ön plana çıkarsa bu gelişecek. İnsanlar buraya döndüğünde hangi evlerde yaşayacak? Hangi topraklarda yaşayacak? Kars’a bir marka otel getirdim, tarihi binayı yaptırdım. O tarihi binayı yaptırmak için 4 yıl uğraştım. Bu festivali geleneksel hale getirmemiz gerek. Herkes elini taşın altına koymalı. Benim gibi yüzlerce iş adamınız var. Onları da teşvik edip getirelim. Burada insan hayatını kolaylaştıran bir teknoloji, bir iletişimi yapan çocuğumuzun da arkasında destekçi olacağıma söz veriyorum.” dedi.

SES YARIŞMALARI

“Kars’ta her yıl Şubat ayında bizim köylerimizde sesi güzel olan çocuklarımızın yarışmasını yapacağız.” diyen İşadamı Ali Şayir, “Orada birinci olanı da İstanbul'a götürüp onun kasetini yaptırıp buraya geri dönüşünü sağlayacağız. Biz de onları geri getireceğiz. Niye geri getireceğiz? Bu geleneğin yaşamasını istiyoruz. Biz sizler için her zaman her yıl 3-5 sefer geliyoruz. Ama bu gönül elçiliğinde her bir birey kendi dünürünü, akrabasını, iş adamını, arkadaşını, komşusun Kars'a getirmesini istiyoruz. Niye? Kars kültürü gerçekten unutulmayacak bir kültürdür. Kars'ta otel yaptım. Her sabah herkes yiyip içip dolu dolu da para veriyorlar. Ya gelin gelen insanlara turist gözüyle bakmayalım, misafir gözüyle bakalım. Bu insanlara hizmet edip parasını da alalım. Şimdi biz Sayın Başkanımızın destekliyoruz. Sayın Başkanımızın yanında olacağız. Susuz'un hangi köyünde ne yetişiyorsa batının ultra köşelerine Avrupa'ya nasıl satarız bunun projelerini yapacağız. Sayın başkanımla sabah konuştum. Burada yetişen öğrencilerimize burs vereceğiz. Bursu verirken herkese vermeyeceğiz, başarılı öğrencilerimize vereceğiz. Bunu sıralama yapacağız. Bu sıralamayı da kim yapacak? Tabii ki başkanımız yapacak. Evin içinden gelmiş. Kimlere verilecek?. Biz Susuz için elimizi taşın altına değil kendimizi koyacağız. Farkımız çok fazla Vatan sevgisidir. Hepinizi çok seviyorum. Kars'ı çok seviyorum” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.