11 yıl hizmet ettiği Çar’ın Köşkü’nü Kars’a taşıdı

11 yıl hizmet ettiği Çar’ın Köşkü’nü Kars’a taşıdı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

11 yıl hizmet ettiği Çar’ın Köşkü’nü Kars’a taşıdı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde uzun yıllar yörenin mutfak lezzetlerini yerli ve yabancı turistlere sunan Derya Sadi, 11 yıl hizmet ettiği Çarın Köşkü’nü ortağıyla birlikte Kars’a taşıdı.

Kars Belediyesi hizmet binası karşısındaki Çar’ın Köşkü’nün açılışını Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer yaptı. Özer burada yaptığı konuşmada, “Öncelikle Derya hanıma ve iş ortağına Kars’ımıza böyle güzel bir hizmet yaptığı için teşekkür ediyorum. Geçmiş yıllardan bu yana Sarıkamış’tan başladığı bu serüvene bizlerde yıllarca şahitlik ve tanıklık ettik. Kars ve bölge mutfağının ulusal ve uluslararası platformlara da sıkça taşıdı. Şimdi de bu lezzeti bize ve siz değerli Kars halkına sunuyor. Bizlerde kendisini ve iş ortağını canı gönülden kutluyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” diyorum.” dedi.

Kurdele kesiminden sonra çok sayıda daıvetli işyerini gezerek hayırlı olsun dileklerinde bulundular. Ardından Ulubeyi Müzik sahne aldı ve yöresel eserleriyle misafirlere nostaljik bir yolculuk yaptırdı.

Aşıklar Bilal Ersarı ve Ensar Şahbazoğlu da aşıklık geleneğinden örnekler sunarak atışma ve değişleriyle misafirlere kültür lezzeti sundular.

İşletmecilerden Derya Sadi tüm katılımcılara teşekkür ederek gfösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Kars’ın yöresel mutfağından örneklerin sunulacağı işyerinde sabah kalvaltısı, yemek çeşitleri sunumları yapacaklarını belirterek Sadi, “Şöresel ev yemekleri yapacağız. 7 çeşit mantı 7 çeşit köfte ile birlikte doğal kahvaltıyla hizmet vereceğiz. Kars halkına hizmet vermekten onur duyuyorum. Tüm Kars halkını şehrimizin yöresel lezzetlerini tatmaya Çar’ın Köşkü’ne davet ediyorum.

Çar’ın Köştü ortağı Burhan Akkuş da yeni işyerlerinin hizmete açılmasında emeği geçen tüm eş dostlarına ve açılışa katılan herkese teşekkür etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK


28.10.2023 23:20:32