23 Nisan’ın Önemi

Deha Kurban Vural’ın, “23 Nisan’ın Önemi” yazısı:

23 Nisan’ın Önemi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Deha Kurban Vural’ın, “23 Nisan’ın Önemi” yazısı:

23 Nisan demek Demokrasi ve Özgürlük demek, karanlık gecelerin üzerine güneşlerin doğması demek, değerleri hiçe sayılan ülkesi bölünen bir milletin haykırışı, yurdu işgale uğrayan, yokluklar içinde kalan büyük bir halkın baş kaldırarak zafere yürüyüşü demek.

23 Nisan 1920 de Mustafa Kemal önderliğindeki Kuva-yi Milliye cephesinin, işgale uğrayan Anadolu topraklarının kurtuluşunun başlangıcı olan destansı bir savaşın ilk adımıdır 23 Nisan.

İşgale uğrayan kadim yurdumun, emperyalist devletler sofrasında öyle kolay paylaşılmasının imkânsız olduğunun göstergesidir 23 Nisan.

Masa başındaki kirli ittifaklara, meydan okuyan, başkaldıran bir halkın kendine inanmışlığıdır 23 Nisan

Bir hayalin gerçeğe dönüş hikâyesinin, bir destanın yazılmaya başlamasının ve bir kahramanın dünya sahnesine çıkmasının ve milletine olan inanmışlığının miladıdır 23.Nisan

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK' ün "Ya İstiklal Ya Ölüm" fikriyle tohumu atılan "Yurtta Barış Dünyada Barış" fikriyle yeşeren, Cumhuriyet ağacının meyve veren dallarıdır 23 Nisan.

Mustafa Kemal ATATÜRK' ün Bütün dünya çocuklarına verdiği eşi olmayan en değerli armağandır 23 Nisan.

Kısacası küllerinden yeniden doğan bir milletin varoluş mücadelesinin başlangıcı, geçmişi başarılarla zaferlerle dolu bir halkın yeniden ayağa kalkışı ve şahlanışıdır 23 Nisan.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK


23.04.2019 16:42:04