3 yaşındaki çocuğun çöp kamyonu sevinci

3 yaşındaki çocuğun çöp kamyonu sevinci KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

3 yaşındaki çocuğun çöp kamyonu sevinci

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta 1 yıldır her gün Merkez Mahallesi Papatya sokaktaki evlerinin bahçe duvarına çıkarak Belediye’nin temizlik arabasını bekleyen Ali Taha Eğer’e Başkan Prof. Dr. Ötüken Senger oyuncak çöp kamyonu hediye etti. Belediye Temizlik İşleri Müdürü Cihan Nayir oyuncak çöp kamyonunu Ali Taha’ya teslim edip kamyonla şehir turu yaptırdı.

HER GÜN EVİNİN ÖNÜNDE ÇÖP KAMYONUNU BEKLİYOR

3 çocuk babası Muharrem Tarhan Eğer (43) oğlunun çöp kamyonunu her gün evin önünde beklediğini söyledi. Muharrem Eğer, “Oğlum Ali Taha çöp arabasını çok seviyor. Öyle seviyor ki arabanın çöp almaya geliş vaktini bile ezberlemiş. Sabah akşam çöp vakti geldiğinde ablası Esma ile birlikte koşarak evin bahçesine geliyor. Abla Esma da Ali Taha’yı bahçe duvarının üzerine çıkartıyor. Çöp kamyonu sokakta görülür görülmez büyük bir sevinç yaşıyor ve alkışlarla sevincini paylaşıyor. Oğlum bunu 1 yıldır yapıyor. Ne zaman sokaktan çöp kamyonu geçse hiç aksatmadan arabayı böyle karşılıyor. Artık temizlik işçileri oğlumu tanıyorlar ve o sevincini yaşasın diye evin önünden yavaş yavaş geçerek korna çalıp selamlıyorlar.” dedi.

Ablası Esma da kardeşinin “Çöp geldi” diyerek annesine seslenip kamyonu bahçe duvarının üstünde el sallayarak karşıladığını anlattı.

BELEDİYE BAŞKANI ÖTÜKEN SENGER OYUNCAK ÇÖP KAMYONU HEDİYE ETTİ

Personeller durumu Temizlik İşleri Müdürü Cihan Nayir’e iletti. Nayir de Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger’e aktardı. Başkan Senger çocuğa oyuncak çöp kamyonu hediye etti. Müdür Cihan Nayir ekibiyle birlikte Merkez Mahallesi Papatya sokaktaki Ali Taha’nın evine doğru yola çıktı. Her zamanki gibi duvarın üzerinde ablasıyla birlikte çöp kamyonunu bekleyen Ali Taha bu defa sürprizle karşılaştı. Çöp kamyonundan inen Temizlik İşleri Müdürü Cihan Nayir, oyuncak kamyonu Ali Taha’ya hediye ettti. Ali Taha da oyuncak kamyonuyla oyunlar oynamaya başladı.

Ali Taha Eğer’i çöp kamyonuna bindirerek şehri gezdiren Temizlik İşleri Müdürü Cihan Nayir, çocuğun ailesine teşekkür etti. Müdür Nayir, “Temizlik işleri çöp sıkıştırma aracımız her gün saat 16.00-16.30 sıralarında sokaktan geçerken Ali Taha da evinin bahçe duvarının üzerine çıkarak ekibimizi karşılıyor. Aracı görünce çok heyecanlanıyor ve her gün aynı saatte ekibimizi selamlıyor. Bizim de haberimiz olunca sayın başkanımızla görüştük. Başkanımız Sayın Ötüken Senger de bir araba hediye ederek kendisine teslim etmemizi istedi. Bizde gelip teslim ettik ve kendisi çok sevindi. Ailesine de böyle duyarlı çocuk yetiştirdikleri için teşekkür ediyoruz. Ali Taha ve Ali Taha gibi Karslı çocuklarımıza temizlik hizmeti götürmek için çalışıyoruz. Tüm Kars halkından da isteğimiz ve talebimiz çocuklarımızın geleceği için çöp atma saatlerine riayet etmeleridir. Gelişigüzel çöp atmamalarını rica ediyoruz. Şehrimizde büyük bir kanayan yara olmasını engellemek için çaba gösteriyoruz ve halkımızın da bu noktada bize yardımcı olmasını rica ediyoruz” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK


28.09.2024 01:46:16