ATA FED ve KARPAT’ın Kars Ziyaretleri

ATA FED ve KARPAT’ın Kars Ziyaretleri KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

ATA FED ve KARPAT’ın Kars Ziyaretleri

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kafkas Kars Dernekler Federasyonu ATA FED Başkanı Oruç Oymak ile Dünya Karapapak Türkleri Vakfı (KARPAT) Başkanı Erkan Koçali, dernek başkanlarıyla geldikleri Kars’ta bir dizi gezi ve ziyaretlerde bulundular.

Başta Vali Ziya Polat Olmak üzere, Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fatih Tekcan, Selim, Sarıkamış, Susuz, Arpaçay, Akyaka belediye başkanları, Dünya Karapapak Türkleri Vakfı, Sanat Merkezi ve Bilgi Evi, Gençlik Konseyi olmak üzere birçok ziyaret yapıldı.

Ziyaretlerde Kars ve ilçelerine neler yapılabilir, eğitimden iş istihdamına, sosyal ve kültürel etkinliklerden Kars’ın ve ilçelerinin ülke genelinde tanılırlığının artırılmasına kadar birçok üzerinde görüşler beyan edildi. İl dışındaki gurbetçilerin memleketlerine neler yapılabilir noktasında fikir beyan etmeleleri, eksikliklerin belirlenmesi ve giderilmesi için herkesin üzerine düşmesi gerektiği gibi konularda ele alındı. Değerlendirmeler, plan ve projelerin masaya yatırılması, göçün önlenmesi ve geri dönüşlerin sağlanması fikirleri de öne atıldı.

Karşılıklı fikir alış-verişlerin yapıldığı ziyaretlerde görüşülen konuların değerlendirileceğini söyleyen Kafkas Kars Dernekler Federerasyonu Başkanı Oruç Oymak bu değerlendirmelerin ardından önümüzdeki süreçte gözle görülür adımların atılmasınını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Oymak ayrıca, Kafkas Kars Dernekler Federasyonu ve beraberindeki heyetle Kıraç, Geçit, Söğütlü köyleri muhtarlıklar ve köy halkını, Koç Köyü muhtarını halkını ve Koç Köyü mandıra sahibi Cengiz Ergül ve Karakale köyünü ziyaret ederek köylülerle hasret giderdiklerini sözlerine ekledi.

ZİYARETLERE EŞLİK EDENLERİN İSİM LİSTESİ:

Kafkas Dernekler Federerasyonu ATA FED Başkanı Oruç Oymak,

Dünya Karapapak Türkleri Vakfı Başkanı Erkan Koçali,

Federasyon Başkan yardımcısı Bekir Aras,

Göldalı Köyü Dernek Başkanı Erkan Kara,

Doğruyol Köyü Dernek Başkanı Engin Yalçın,

Kıraç Köyü Dernek Başkanı Yüksel Güneş,

Arpacay Dernek Başkanı Gündüz Mutlu,

Kardeştepe Köyü Dernek Başkanı Harun Ocak,

Söğütlü Köyü Dernek Başkanı Mükrettin Turhan,

Bardaklı Köyü Dernek Başkanı Harun Akbaba,

Aydıngün Köyü Dernek Başkanı Coşkun Uğurlu,

Kakaç Köyü Dernek Başkanı Vural Papakcı,

Kuyucuk Köyü Dernek Başkanı Orhan Akyol,

Geçit Köyü Dernek Başkanı Nejdet Yılmaz

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK


03.08.2024 10:33:57