Azerbaycan Cumhuriyeti’nden İlhan Aküzüm’e Dostluk Nişanesi

Kars’ın yetiştirdiği ünlü isimlerden İlhan Aküzüm, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dostluk Nişanesine layık görüldü. Kars’ın medai iftiharı Aküzüm bu ödüle Türkiye’de alan tek isim oldu.

Azerbaycan Cumhuriyeti’nden İlhan Aküzüm’e Dostluk Nişanesi

KAFKAS HABER AJANSI

Kars’ın yetiştirdiği ünlü isimlerden İlhan Aküzüm, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dostluk Nişanesine layık görüldü. Kars’ın medai iftiharı Aküzüm bu ödüle Türkiye’de alan tek isim oldu.

Turgut Özal ve Yıldırım Akbulut’un başbakanlığındaki hükümetlerde Turizm Bakanı, Mesut Yılmaz başbakanlığındaki hükümette ise Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan İlhan Üküzüm, milletvekili seçildiği 1983 yılından bu yana ülkemizin uluslararası düzeyde tanıtımı için büyük görevler üstlendi. Özellikle de Kafkas ülkelerinde çok tanınan ve bilinen isim oldu. Azerbaycan’da ise ülkemizi her alanda temsil eden, önemli görevler üstlenen ve her görevinde de adını deyim yerindeyse altın harflerle yazdırdı.

İlhan Aküzüm’ün bu özellikleri Azerbaycan’da tanınır ve bilinir oldu. Türkiye ve Azerbaycan arasında dostluk köprüleri kuran Aküzüm’e çok önemli bir ödül olan dostluk nişanesi takdim edildi. Aküzüm bu ödülle hem ülkemizin hem de Kars’ın göğsünü kabarttı.

İlhan Aküzüm, milletvekilliği ve bakanlıkları dönemlerinde Kars’a da önemli yatırımlar yapmış ve insani ilişkileriyle her kesin gönlünde taht kurmuş bir isim olarak öne çıkıyor.

İLHAN AKÜZÜM KİMDİR?

11 Eylül 1947’de Kars’ta doğdu. İlköğrenimini Ankara Bozkurt İlkokulu’nda tamamladıktan sonra, 1961 yılında Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji’nde ortaöğrenimine başladı. 1973 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler (AİTİ) Akademisi Dış Ticaret ve Turizm Bölümü’nde öğrenim hayatını tamamladı.

Askerlik görevini Antalya Askerlik Şubesi’nde 18 aylık sürede Asteğmen ve Üsteğmen olarak tamamladı. Askerlik görevinin ardından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Türk Standartları Enstitüsü’nde (TSE) çeşitli görevlerde bulundu. 1978-1983 yılları arasında serbest ticaretle uğraştı.

1983-1991 yılları arasında iki dönem (17 ve 18. dönem) Anavatan Partisi’nden Kars Milletvekili seçildi. Turgut Özal ve Yıldırım Akbulut’un başbakanlığındaki hükümetlerde Turizm Bakanı, Mesut Yılmaz başbakanlığındaki hükümette ise Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. 1991-1995 yıllarında serbest ticaret ve danışmanlık görevlerinde bulundu. 20. dönemde ise Ankara milletvekili olarak Meclisteki yerini aldı. 1999-2002 yılları arası 21. Dönem Kars milletvekili oldu. Toplam 4 kez milletvekili oldu.

Evli ve bir çocuk babası olan İlhan Aküzüm, İngilizce bilmektedir.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI


17.07.2018 19:33:49