Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti 100 Yaşında

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümü nedeniyle resepsiyon düzenledi.

Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti 100 Yaşında

KAFKAS HABER AJANSI

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümü nedeniyle resepsiyon düzenledi.

Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Nihat Bayşu Konukevi’nde Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev ve eşi Ayda Guliyeva’nın ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona; Vali Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İlçe Belediye Başkanları, daire ve kurum amirleri katıldı.

Filistin’de yaşanan İsrail vahşetinden dolayı hüzünlü ortamda geçen resepsiyon, Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunması ile başladı.

Programda açılış konuşması yapan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, resepsiyona katılan davetlilere katılımlarından dolayı teşekkürlerini ileterek, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti kurucusu merhum Haydar Aliyev’in hayatından bilgiler verdi.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev’in konuşmasının ardından konuşan Vali Doğan da Azerbaycan Demokratik Cumhuriyetinin kuruluşunun 100.ncü yıldönümünde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek; Azerbaycan ve Türkiye’nin “Bir Millet İki Devlet” sözünü hayatın her alanında yansıttıklarını söyledi.

Konuşmasında son günlerde Filistin’de yaşanan olaylara değinen Vali Doğan, Filistin halkına yönelik uygulanan zulüm ve katliamdan dolayı İsrail’i kınayarak, Türk Milletinin her zaman Filistin ve diğer mazlum milletlerin yanında olduğunu belirtti.

Program Vali Doğan’ın konuşmasının ardından Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi ve Kafkas ve Orta Asya Araştırma Merkezi Müdürü Hacali Necefoğlu’nun Haydar Aliyev’in hayatı ve Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecini anlatması ile sona erdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI


17.05.2018 18:19:45