Doğduğum Topraklardayım

Doğduğum Topraklardayım KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Doğduğum Topraklardayım

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Şair Yazar Coşkun Karabulut Kars ziyaretinden izlenimlerini paylaştı:

"Kars' tan Fethiye'ye selamlar gönderiyorum "

Doğduğum topraklardan yazıyorum bugün sizlere. Kars' tayım. Yıllar sonra doğduğum canım memleketim Kars' a, bana sonsuz mutluluk ve heyecan veren bir vesileyle gelmiş bulunuyorum.  Kars Kafkas Üniversitesi Edebiyat Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi sevgili Büşra Şeker, tez konusu olarak benim şiirimi seçmiş. Şiirlerim hakkında ayrıntılı, ciddi bir çalışma yapmış. Bu tezin sunumu 10 Temmuz Çarsamba günü yapılacak. Bölüm başkanı sayın Prof. Dr. Mitat Durmuş , tezin sunum günü için beni de davet etmişti. Ben de seve seve kabul ettim. Fethiye'den Kars' a uzun bir yolculuktan sonra geldim. 7/11 Temmuz tarihleri arasında Kars' tayım. Bu satırları da Kars merkezde kaldığım otelden yazıyorum .

Dün tezi çalışan Büşra Şeker' in  babası çok kıymetli dost insan Murat Şeker beni havalimanından alıp evlerine götürdü. Murat Bey'in babasının canı bizim yöresel yemeklerimizden Hangel çekince , hangel ve erişte yemeği yapmışlar. Bana da nasip oldu  ve bu en sevdiğim yemekten cırılana kadar yedim. Bu yemeği yerken bir de resim çektirdik tarihe not düşelim diye(!) Bu resmi de yazıya ekledim diz de görün dedim.

Buraya gelmeden önce Muğla' ya da uğradım. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölüm hocası değerli arkadaşım şair ve yazar Prof. Dr  Oktay Yivli ve sevgili arkadaşım şair yazar Nurcan Gökmen ' le buluştuk. Akşama kadar keyifli sohbetler yaptık. Akşam da Muğla' dan otobüsle Ankara'ya, oradan uçakla Kars' a geldim.

Dediğim gibi bu yazıyı Kars' ta kaldığını otelden yazıyorum. Kahvaltımı yaptım, yeşil " göğermiş" tuluğ peynirinden yedim, enerjimi aldım ve interneti tarıyorum. Kafkas Haber Ajansı' ndan sevgili Bedir Altınok güzel ayrıntılı bir haber Teşekkür ediyorum. Tez hocası Doç. Dr. Dinçer Atay da onurlandırıcı bir yorum yapmış. Facebook kullanmadığım için sadece okudum cevap veremedim. Teşekkürlerimi buradan gönderiyorum. Yine Sarıkamışlı sevgili hocam usta tiyatrocu Burhan Akçin hocama, Arif Bildik, Dağlar Özügüç, Özer Özdoğan, Mehmet Çamlı ve diğer arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum güzel ifadeleri için.

Yıllar sonra, benim için son derece değerli vesile nedeniyle,  doğduğum topraklarda olmaktan, ve artık sanatımın, varlık nedenim ve yaşam biçimim şiirimin emin ellerde olmasından duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşmak istedim. Gözlerim dolu dolu oldu nedense. Yaşlar boşalmadan bitireyim yazıyı.

Kadir kıymet bilen, memleketinin şairine yazarına değer verip araştırma konusu yaparak edebiyat tarihine not düşen Kars Kafkas Üniversitesine sonsuz minnet duygularımla teşekkürler ediyorum.

Sevgili hocam Oktay Yivli' ye de Kars' tan selam ve sevgiler gönderiyorum. Emekleri için çok teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz yıllarda şiirlerimi lisans tezi yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Nurten Gedik hocama ve sanat anlayışım üzerine değerli ciddi bir söyleşi yapan Nazlıcan Kaya ' ya da bu vesileyle teşekkürlerimi, selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Kars' tan Fethiye'ye selamlar gönderiyorum .

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK


08.07.2024 12:31:07