Gülen adam Trabzonlu hayranlarını kahkahaya boğdu

Gülen adam Trabzonlu hayranlarını kahkahaya boğdu KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Gülen adam Trabzonlu hayranlarını kahkahaya boğdu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

“Kars’ın Gülen Adamı” olarak tanınan Kasım Can’ı; Trabzon’daki hayranları Digor ilçesine giderek Arpalı köyünde ziyaret etti. Trabzon Araklı’da fındık işi yapan Temel Sofuoğlu, gülen adamın hayranı kızı Toprak, eşi, baldızı ve Toprak’ın ablası ile birlikte Kars’a geldi. Karadenizli Sofuoğlu ailesi Digor ilçesinin Arpalı köyünde Kasım Can’ı ziyaret ederek güldüren sohbetler eşliğinde neşeli bir gün geçirdiler.

Arpalı köyünde bakkalcılık yaparak geçimini sağlayan gülmeden duramayan Kasım Can, gazeteci Bedir Altunok imzasıyla yayınlanan haberle kısa sürede Türkiye’de ün yaptı. Bir çok televizyon kanalı köye giderek Kasım Can’ı haberleştirip izleyicisiyle buluşturdu. Her geçen gün hayran sayısı artan gülen adam sosyal medyada artan paylaşımlar üzerine kendisine bir hesap açarak canlı yayınlar yapmaya başladı.

Gece canı sıkılanın telefonla arayıp gülmesini dinleyerek rahatladığı, ziyaret ettiği hastaların neşelendiği, yolculuklarında, bakkalcılık işlerinde vatandaşların stres attığı Kasım Can, “Gülen Adam” unvanıyla tanınırlığını artırdı. Ünü her tarafa yayılan doktorların bile tanı koymaya çalıştığı Kasım Can’ın gülmesinin bir hastalık değil alışkanlık olduğu belirlendi.

Gülen adamın her geçen gün artan hayranlarına Trabzon’dan Toprak da katıldı. Trabzon’un Araklı ilçesinde fındık işi yapan Temel Sofuoğlu’nun kızı Toprak, yöneticiliğini gazeteci Bedir Altunok’un yaptığı Kafkas Haber Ajansı’nın sosyal medya hesaplarından gülen adamı takip etti. Hemen hemen her gün Kasım Can’ın gülüşünü izleyerek neşelenen Toprak ısrarla babasından Kars’a gidip Kasım Görmek istediğini söyledi. Son zamanlarda da ağlamaya başlayan kızının üzüntüsüne dayanamayan İşadamı Temel Sofuoğlu Toprak’ı, ablasını, eşi ve baldızıyla birlikte yola koyularak Kars’a geldi.

Kars’ta da gazeteci Bedir Altunok ile birlikte Digor ilçesine oradan da Arpalı köyüne giderek Kasım Can’ı bakkal dükkanında ziyaret ettiler. Kahkahalar eşliğinde karşılanan Trabzonlu Sofuoğlu ailesi gördükleri ilgiden ve misafirperverlikten çok memnun kaldılar. Kasım Can ile sohbet eden, kafalarındaki soruları soran Trabzonlu aile bol bol kahkahalı ortamda zamanın nasıl geçtiğini bile anlayamadılar.

Minik Toprak; “Gıdıklanıyor musunuz?”, “Gülerken bayıldınız mı?”, “Üzüntülü ortamlarda bile gülüyor musunuz?”, “Doğarken de gülmüş müsünüz?”, “Sizin gülmeniz aileden gelen bir şey mi?”, “Uyurken de gülüyor musunuz?”, “Gülmenizden kaynaklı sorun yaşadınız mı?”, “Hayatınız hep böyle mi geçiyor?”, “Gülmenizden rahatsız olan var mı?” gibi bir çok soru yöneltti.

Gülen Adam Kasım Can da, küçüklüğünden beri güldüğünü, kardeşlerinde sadece kendisinin sürekli güldüğünü, bulunduğunu ortamlara neşe kattığını, gülmesinden rahatsız olanların bile olduğunu fakat bunun onların tercihi olduğunu, kendisinin gülmeye devam ettiğini söyledi. Kasım Can ayrıca, gülerken bayılmadığını, gülmek için kendisini zorlamadığını, yalnız kaldığı zamanlarda, minibüs sürerken, televizyonda haber izlerken bile güldüğünü ifade etti. Üzüntülü ortamlarda ister istemez içten üzüldüğünü fakat bu üzüntüsünü dışa yansıtamadığını kaydeden Kasım Can, gülerken bayılmadığını, doğduğunda da neşeli bir hali olduğunu anlattıklarını aktardı. Gıdıklanmadığını, hayatını devamlı gülerek geçirdiğini vurgulayan Kasım Can, “Gülmemden kaynaklı ister istemez sorunlar yaşıyorum. Askerde bile komutanlarım aşırı gülmemden rahatsız oluyordular ama bir süre alıştıklarında beni kendi halime bırakıyorlardı. Gülmek hem beni rahatlatıyor hem de bulunduğum ortamlar rahatlıyor. Hem gülmek kötü bir şey değil ki. Keşke herkes gülebilse. Gülmekten kime zarar gelir ki. Ben böyle mutluyum. Eşim ve çocuklarım da alıştılar. Artık onlarda zaman zaman benimle birlikte gülüyorlar.” dedi.

Kasım Can, Trabzon’dan kendisini ziyarete gelen Sofuoğlu ailesine de teşekkür ederek, “Bugün beni Trabzon’dan görmeye geldiler. İnanın çok mutlu oldum. Kızımız Toprak benim hayranımmış. Kendisini görmekten onunla sohbet edip sorularını cevaplamaktan çok mutlu oldum. İnsanları güldürebiliyorsam ne mutlu bana. Bende inşallah Trabzon’a gittiğimde kendisini ziyaret edeceğim” diye konuştu.

İşadamı Temel Sofuoğlu da “Kasım Can’ı sosyal medyadan sürekli takip ediyorum. Takip sırasında bir gün Gülen Adamın videosuyla karşılaştım. Eşim ve çocuklarımda izlemeye başladılar. Özellikle kızım Toprak her gün izlemeye başladı. Sonunda ısrarlarına dayanamadım ve kızımı alarak kasım Can’ın yanına geldik. Çok sıcak ve misafirperverler. Bu ilgi ve alakaları bizi çok mutlu etti. Ziyaretimizde sıkıntılarımızı unutup bol bol gülerek güzel bir gün geçirdik. İyi ki gelmişiz” dedi.

Kasım Can’ın fıkra gibi anılarını da dinleyen Sofuoğlu ailesi daha sonra Kars’a geçerek tarihi ve turistik mekanları gezdi. Ani Ören yeri, Kars kalesi, Harakani Türbesini de ziyaret ettikten sonra Selim İlçesi’nin Kekeç Köyü’ne giderek Menice Başkaya nineyle tanıştılar.

Sofuoğlu ailesi iki gün Kars’ta kaldıktan sonra güzel anılarla Trabzon’a hareket ettiler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK


25.07.2023 03:16:28