Halkın Valisi görevinin başında seslendi; “Makamın sahibi milletimizdir”

Halkın Valisi görevinin başında seslendi; “Makamın sahibi milletimizdir” KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Halkın Valisi görevinin başında seslendi; “Makamın sahibi milletimizdir”

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın yeni Valisi / Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, “Makamın sahibi milletimizdir” dedi.

Valiler kararnamesiyle Yozgat Valiliği’nden Kars Valiliği’ne atanan Ziya Polat Şehit Ebu’l Hasan Harakani Türbesini ziyaret ettikten sonra Valilik makamına geçerek görevine resmen başladı.

Çiçekle karşılandıktan sonra tören mangasını selamlayıp makamına geçerek açıklamalarda bulunan Vali Polat, “Serhat şehrimiz, Gazi şehrimiz, tarım ve hayvancılığın başkenti, turizm şehrimiz, Harani Hazretlerinin şehri Kars’ta olmaktan çok büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bize bu görevi layık gören Sayın cumhurbaşkanımız Recep tayyip Erdoğan’a ve içişleri bakanımız Ali yerlikaya’ya şükranlarımı arz ederim.” diye konuştu.

!Birlikte yeni bir yola çıkmanın heyecanini ve gururunu yaşıyoruz” diyen Vali Polat, “İnşallah 25 yıllık meslek hayatımızda her daim aklımızın, kalbimizin en iyi yerlerinde olan devletimizin emrinde milletimizin hizmetindeyiz. Burada da gazi şehrimizde devletimizin emrinde milletimizin hizmetinde olacağız. Milletimizin her daim yanında olacağız. Milletimizin sahada yanında olacağız inşallah hep beraber kurum ve kuruluşlarımızla.” şeklinde konuştu.

Vali Polat ayrıca, “Biz ekip olarak serhat şehrimize hizmet etmek için burada olacağız. Üniversitemiz ile belediyelerimiz ile kaymakamlıklarımız ile sivil toplum kuruluşlarımız ile tüm kamu kurumlarımız ile muhtarlarimızla ve siz sevgili basın mensuplarımızla gazi şehrimize hizmet etmenin onurunu yaşayacağız. İnşallah en kısa zamanda tüm Kars’ımızı gezip, yerinde görüp yerinde öğrenip ona göre bir plan içerisinde arkadaşlarımızla, tüm ekibimizle Kars’ın ve devletimizin tüm gücüyle beraber bu şehre hizmet etme onurunu hep birlikte yaşayacağız.

Kars; tarım ve hayvancılığın başkentidir, Kars turizmin başkentidir, Kars lezzetin özellikle de kaşar lezzetinin başkentidir, Kars dini açıdan çok önemli bir şehirdir. Kars, Anadolu’ya açılan Ani Antik kentinin bulunduğu bir kenttir. Kars serhat şehrimiz evelallah bu güzel vilayette hizmet etmenin onurunu, heyecanını tekrar birlikte yaşayacağız. En kısa zamanda tekrar basın mensubu arkadaşlarla bir araya geleceğiz, güzel Kars’ımızı, serhat Kars’ımızı, Gazi Kars’ımızı tanıyarak yıllar içerisinde yapacağımız çalışmalarla ilgili tekrar bir araya geliriz.” İfadelerine yer verdi.

Vatand7aşın beklentilerine öncelik verileceğini de kaydeden Vali Polat, “Tabi bizler tarımcılık ve hayvancılık aynı zamanda turizim sektörü ile bir araya geleceğiz. ‘Vatandaşımızın bizden beklentisi nedir?’ onu öğrenmek lazım. Biz, ‘biz yaptık oldu’ anlayışıyla değil, vatandaşın isteğini tekrar vatandaşımıza hizmet olarak yansıtmakla görevli memurlarız. Makam sahibi milletimizdir biz bu makamda milletimize hizmet etmek için oturan memurlarz. Tabi bu hizmet sürecinde her daim baştacınız Sarıkamış şehitlerinin yattığı şehirde şehit ailelerimiz, gazilerimiz her daim baştacımızdır. Öksüz ve yetim çocuklarımız devletimize milletimize Rabbimin emanetidir. Bizler bu emanete sahip çıkmakla zorunlu memurlarız. Biz, hudut kapılarını bekleyen kartallarımızla, huzur ve güvenliği sağlayan güvenlik güçlerimizle bu millete hizmet eden memurlarımızla tabii ki bunu ayırmıyorum tüm kurum ve kuruluşlarımızla, belediyelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla bu millete hizmet etmekle görevli memurlar.” dedi.

Vali Polat sözlerini, “İnşallah hep birlikte gazi Kars’ımıza, serhat Kars’ımıza, kültür şehri Kars’ımıza, turizim şehri Kars’ımıza, tarım ve hayvancılığın başkenti Kars’ımıza hep beraber güzel hizmetler yapmayı Rabbim bize nasip eder. Allah utandırmasın hayırlı olsun arkadaşlar.” şeklinde tamamladı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK


19.08.2023 01:32:57