İstiklal Marşımızı ve Şanlı Türk Bayrağımızı ilmek ilmek ketene işledi

İstiklal Marşımızı ve Şanlı Türk Bayrağımızı ilmek ilmek ketene işledi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

İstiklal Marşımızı ve Şanlı Türk Bayrağımızı ilmek ilmek ketene işledi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kafkas Üniversitesi Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Bölümü Geleneksel El Sanatları Programı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Mustafa Akarslan’ın hazırladığı ve bölüm öğrencisi Melek Çil Şentürk tarafından “İstiklal Marşımızın Kabulünün 100. yılında” sunulmak üzere hazırlanan etamin nakış tekniği ile işlediği İstiklal Marşı ve Türk bayrağı çalışması büyük beğeni topladı.

BİR YIL SÜRDÜ

Bursa Keteni üzerine etamin tekniği ile her santimetre kareye sekiz iğne batışı ile yapılan ve yaklaşık bir yıl süren el emeği, göz nuru bu çalışma; şanlı bayrağımız ve Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı, bu topraklar için mücadele veren tüm ecdadımızı rahmetle yâd etmenin önemini farklı bir şekilde yansıtmanın mutluluğunu yaşattı.

Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü  Prof. Dr. Onur Atakişi tarafından bu çalışmayı yapan Melek Çil Şentürk’e teşekkürlerini belirtmek adına plaket takdim etti.

El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mustafa Akarslan, ”El emeği geleneksel çalışmaların bizden sonra bayrağı taşıyacak nesillere de bir hatıra niteliğinde olmasını ve örnek teşkil etmesini diliyoruz.” İfadesini kullanarak bu tarz çalışmaların yaşatılmasının önemine vurgu yaptı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK


12.03.2021 21:55:53