Kars Belediye Başkanı Hayvanseverlerle barınağı ziyaret etti

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Hayvansever Berivan Bugan ve diğer hayvanseverlerle birlikte barınağı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kars Belediye Başkanı Hayvanseverlerle barınağı ziyaret etti

KAFKAS HABER AJANSI

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Hayvansever Berivan Bugan ve diğer hayvanseverlerle birlikte barınağı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Zifte bulandıktan sonra barınak görevlilerince yıkanıp temizlenen ve hayata döndürülen 3 yavru köpeği kucaklarına alan Başkan Karaçanta ve hayvansever Berivan Bugan, daha sonra alanda incelemelerde bulunarak yapılacak çalışmaları değerlendirdiler.

Başkan Karaçanta, “Burada yapılacak şeyler, etrafa bakıldığı zaman görürsünüz. Öncelikli olarak bu alanı tamamen kilit parke taşla döşemeyi planladık. Ayrıca ek olarak yapmış olduğumuz tel örgünün kaldırılıp 1.5 metre duvar onun üzerine tel örgü yapmayı planlıyoruz. Yine minik yavruları diğer büyük köpeklerin saldırısından koruyabilmek adına bunlar için ayrı bir bölüm yapacağız. Allah nasip ederse pazartesi gününden itibaren de buradaki çalışmalarımıza ilaveten sağlıklı bir klinik yapacağız. Burada bundan sonraki süreçte hem kısırlaştırma yapılacak hem de tedavileri yapılabilecek. Özellikle de buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; köylerimizde ve ilçelerimizdeki hayvan sahipleri hayvanlarına sahip olsunlar. Şehre getirdikleri hayvanları sokak ortasına değil barınağımıza teslim etsinler. Çölün ortasında onları bırakmasınlar çünkü onların ölümleri bizi üzüyor.” dedi.

Hayvanseverlerden Berivan Buğan da, “Sayın başkanımızla yaptığımız görüşmeye istinaden kendileri zaten barınakta gerekli düzenlemeleri yapacaklarını bildirdiler. Bundan böyle bunun takibini de kendileriyle birlikte yapacağız. Oluşan gelişmelerden de sürekli birbirimizi haberdar edeceğiz. Çünkü biz daha önce başkan beyle birebir konuşmamıştık. İnşallah artık güzel şeyleri paylaşmak istiyoruz. Sorunları shep birlikte çözmek için bundan sonra da birlikte hareket edip yol alacağız” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI


26.07.2018 12:43:26