Kars Kafkas Üniversitesi’nde “Zeytin Dalı Harekatı” Konferansı

Kars Kafkas Üniversitesi’nde (KAÜ) Stratejik Araştırma Merkezi tarafından Türkiye’nin Ulusal Güvenliği ve Ulusal Çıkarı Perspektifinden “Zeytin Dalı Harekatı” konulu panel düzenlendi. Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans salonunda düzenlenen konferans Güven

Kars Kafkas Üniversitesi’nde “Zeytin Dalı Harekatı” Konferansı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kafkas Üniversitesi’nde (KAÜ) Stratejik Araştırma Merkezi tarafından Türkiye’nin Ulusal Güvenliği ve Ulusal Çıkarı Perspektifinden “Zeytin Dalı Harekatı” konulu panel düzenlendi. Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans salonunda düzenlenen konferans Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar ile Dr. İmbat Muğlu tarafından verildi.

Rektör Prof. Dr. Sami Özcan’ın, rektör yardımcıları, genel sekreter, dekanlar, öğretim görevlileri, bazı daire amirleri ve öğrencilerin katıldığı konferans saygı duruşunda bulunulması ve İstaklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İlk konuşmayı Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar yaptı. Ağar, Suriye’de ikinci dünya savaşından sonra en güçlü tahkimatıyla karşı karşıya kalındığını ifade ederek, Mehmetçiğin, Afrin Harekatında çok sayıda terör örgütüyle mücadele ettiğini belirtti. Ağar, “Karşımızda 9-11 bin terörist ifade edilmişti sonradan bin ile bin 500 Fırat’ın doğusundaki alanlardan dağ kadrosundaki teröristleri getirdikleri belirtilmişti. Bu çok büyük bir yük, 12 bin 500 teröristle mücadele edilmesi çok zor olan bir fotoğraf. PKK’nın elinde şuanda ABD ve Rusya tarafından verilmiş, kendisinin satın almış olduğu konvansiyonel ve sofistik silah sistemleri var. Cinderesi bölgesi ve Azez’de Burseya Dağı’ndan Afrin’e doğru giden istikamette gerçekten tam anlamıyla ölüm bölgeleri. Tanklar ve zırhlı birlikler için oluşturulmuş ölüm bölgeleri bir diğer tarafıyla da mayın tarlaları ve mayın kuşakları var. Bu anlamda herkes niye bitmiyor?, Niye ele geçirilmiyor?, Niye bir fırtına harekatı, yarma harekatı ile bu iş hemen bitirilmiyor diye cümle kullananlar var. Şimdi Mehmetçiği bir bilmezin içine sokup elimize 60 tankı alıp, şehit alıp böyle bir travma toplumun nasıl karşılayacağı bu maceraperest bilmiyor.” dedi.

Sosyal medyada TSK’nın Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda orduyu kötülemek isteyenlere itibar etmemelerini isteyen Ağar, şöyle konuştu:

“372 tane meskun mahal var, yani 7 tanesi nahiye en büyüğü Afrin olmak üzere 365 tane köy ve köy halkı yerleşim yeri vardı. Bunların şuanda Türk Silahlı Kuvvetleri yüzde 15’ini eli geçirmiş durumda. 2 bin 750-3000 kilometre karelik bir alanda bunun 300-320 kilometresini ele geçirmiş durumdayız. Ama bunun en önemli tarafı hakim arazi kesimlerin olması çok önem taşıyor. Dağılık alanların ele geçirilmiş olması harekatın istikrarın ve geleceği açısından büyük değer taşıyor. Şuana kadar imha edilen terörist sayısı bin 641 teröriste ulaştı bu da terörist yükünün yüzde 15 demektir. 32 şehidimiz var keşke hiç olmasa. Bunun karşılığında bin 641 teröristi imha etmişiz, bu çok büyük bir başarı. Bu başarı harp literatürüne girecek bir başarı var ortada. Dikkat edin özellikle batı medyasından olumsuz ya da orduyu kötüleyen harekatı kötüleyenlere itibar etmeyin. Şuanda Türk Silahlı Kuvvetleri çok anlı ve şanlı kendi milletine, ruhuna, tarihine, vatanına ve Mehmetçik ismine uyan başarıyı şuana kadar ortaya koymuş durumda, bundan sonra da başaracağından şüpheniz olmasın.”

Dr. İmbat Muğlu da hedefin Türkiye, ay yıldızlı bayrak olunca PKK, PYD, YPG, DAEŞ’ın bir araya geldiğini kaydetti. Mutlu, “Irak’ın güneyinden başlayıp Suriye’nin kuzeyine gelen bölgede PKK terör örgütü diğer adıyla PYD/YPG bir tampon bölge terör koridoru. Burada en büyük çıkarımız bu oluşacak olan terör koridorunda ülkemizin milli güvenliğini korumak. Milli güvenliğimize şuana kadar yüzden fazla roketler atıldı. Bizim vatan bütünlüğümüz, ülke bütünlüğümüz tehlike altında oraya girmemizdeki en büyük sebeplerden bir tanesi bu.” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI


20.02.2018 09:25:47