Kars’ta İLMEK toplantısı

Kars’ta İLMEK toplantısı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta İLMEK toplantısı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU 2020/ EKİM AYI OLAĞAN TOPLANTISI KARARLARI

TOPLANTI TUTANAĞI VE TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

Kars İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun Olağan Toplantısı 21 Ekim 2020 tarihinde saat 10:30’da Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda Kars Valisi/Kars Belediyesi Başkan V. Türker ÖKSÜZ Başkanlığında yapıldı.

Toplantıya; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu asil üyelerinden Vali Yardımcısı/İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Zafer YİĞİT, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf BULUT, İl Milli Eğitim Müdür V. Aydın ACAY, Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Erdoğan KAYGIN, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Sedat BAŞPINAR, İl Ticaret Müdürü V. Adem BEYRİBEY, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim TAŞDEMİR, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul ALİBEYOĞLU, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi (TİSK) Ayhan BABACAN, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi (HAK–İŞ) Barış ÜSTEBAY, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi (TÜRK-İŞ) Dinçer YILMAZ ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu İl Temsilcisi V. Neval katıldı. Toplantıya ayrıca katılımcı olarak KOSGEB Müdürü Lütfullah AKTAŞ ile T.K.D.K. İl Koordinatörü Berkay ÇELİK katıldı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul Başkanı Valimiz Türker ÖKSÜZ’ün açılış konuşmasıyla 2020 yılı 4. Olağan toplantısına başlandı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul toplantısında aşağıdaki gündem maddeleri görüşüldü.

Gündemin 1. Maddesi doğrultusunda, 22/07/2020 tarihli İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulunda alınan kararların gerçekleştirilme durumları hakkında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerine bilgi verildi,

Gündemin 2. Maddesi doğrultusunda,  Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu organı Denetim kurulunca hazırlanan Temmuz-Ağustos aylarına ait Aktif İş Gücü Programları ve Toplum Yararına Programlarına ilişkin denetim raporları İ.İ.M.EK. Yönetmeliğinin 13. maddesinin 5. fıkrası uyarınca İ.İ.M.E.K. Kurul onayına sunuldu,

Temmuz-Ağustos aylarında Denetim üyelerince yapılan denetimlere ilişkin üyelerce hazırlanan rapor doğrultusunda İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerine bilgilendirme yapıldı.

Gündemin 3. Maddesi doğrultusunda, Yıllık Eğitim Planında yer almayan Ticaret Sekreteri mesleğinde Site Telekom Firmasının 25 kişilik Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Projesi (MEGİP) kapsamında,   Kars Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Özel Politika kapsamında kadınlara yönelik 16 katılımcı ile açılan Koruyucu Kıyafet Dikicisi Mesleğinde Meslek Edindirme kursu kurs başvurusu bulunmakta olup, Yıllık Eğitim Planında yer almayan mesleklerin Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinin 9.maddesinin 3. Fıkrası gereği “Planda yer almayan bir meslek için işbirliği yöntemi ile kurs düzenlenebilir. Ancak kurs düzenlenen bu meslek, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun yapılacak ilk toplantısında plana eklenir” denilmektedir. Bu nedenle Ticaret Sekreteri ve Koruyucu Kıyafet Dikicisi mesleğinin 2020 yılı Yıllık Eğitim Planına dahil edilmesi hususu görüşüldü,

Gündemin 4. Maddesi doğrultusunda,

Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kağızman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Kimya Teknolojisi Alanında Kimya Dalı açılması hususunun  İ.İ.M.E.K. kurulunda görüşüldü,

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın ACAY tarafından İlimizde bulunan Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin alt yapısının çok iyi olduğunu ayrıca Kağızman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin de Kimya bölümünün açılmasına yönelik istekli olduğunu belirtti.

Gündem Dışı Madde 1 : İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 21/10/2020 tarih ve 15295875 sayılı yazısı ile İlimiz Dede Korkut Özel Eğitim Mesleki Okul Müdürlüğünce  Bilişim Teknolojisi ile Mobilya İç Tasarım dallarının açılmasına yönelik talebi  İ.İ.M.E.K. kurulunda görüşüldü,

Gündem Dışı Madde 2 : Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul ALİBEYOĞLU’nun Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı üye işyerlerine yönelik işverenlerin istihdamla ilgili sorunların ele alınacağı  işveren istihdam komisyonu kurulmasına yönelik çalışma düşünüldüğü uygun görülmesi halinde kurulması planlanan komisyon da odaya kayıtlı belirli sayıdaki işverenlerin  yanı sıra İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TKDK, KOSGEB, Kalkınma Ajansı gibi işverenlere teşvik veren kurumlardan da birer temsilcinin komisyonda yer alabileceğini belirti, İlgili İşveren İstihdam Komisyonunda alınan kararların İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Yürütme Kuruluna iletilerek varsa kurul gündemine alınacak konu ve kalifiye eleman ihtiyacına ilişkin talepler hakkında değerlendirme yapılması konusu görüşüldü.

Gündemin 5. Maddesi doğrultusunda, Bir sonraki İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantı tarihinin belirlenmesi görüşüldü.

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULUNDA ALINAN KARARLAR

Karar - 1  (Gündemin 2. Maddesi)

Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu organı Denetim kurulunca hazırlanan Temmuz- Ağustos aylarına ait Aktif İş Gücü Programları ve Toplum Yararına Programlarına ilişkin denetim raporları İ.İ.M.EK. Yönetmeliğinin 13. maddesinin 5. fıkrası uyarınca  İ.İ.M.E.K. Kurulunca onaylandı,

Karar - 2  (Gündemin 3. Maddesi)

Yıllık Eğitim Planında yer almayan Ticaret Sekreteri mesleğinde Site Telekom Firmasının 25 kişilik Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Projesi (MEGİP) kapsamında,   Kars Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Özel Politika kapsamında kadınlara yönelik 16 katılımcı ile açılan Koruyucu Kıyafet Dikicisi mesleğinde Meslek Edindirme kursu kurs başvurusu  bulunmakta olup, Yıllık Eğitim Planında yer almayan mesleklerin Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinin 9.maddesinin 3. Fıkrası gereği “Planda yer almayan bir meslek için işbirliği yöntemi ile kurs düzenlenebilir. Ancak kurs düzenlenen bu meslek, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun yapılacak ilk toplantısında plana eklenir” denilmektedir. İlgili Yönetmelik kapsamında Yıllık Eğitim Planında yer almayan Ticaret Sekreteri ve Koruyucu Kıyafet Dikicisi mesleklerinin 2020 yılı Yıllık Eğitim Planına dahil edilmesi Kurul tarafından onaylandı.

Karar – 3 (Gündemin 4. Maddesi)

Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kağızman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Kimya Teknolojisi Alanında Kimya Dalının açılması İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda uygun görülerek İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gerekli iş ve işlerin başlatılmasına karar verildi.

Karar -4 (Gündem Dışı  Madde 1)

İlimiz Dede Korkut Özel Eğitim Mesleki Okul Müdürlüğünce Bilişim Teknolojisi ile Mobilya İç Tasarım dallarının açılması İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda uygun görülerek İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gerekli iş ve işlerin başlatılmasına karar verildi.

Karar -5 (Gündem Dışı  Madde 2)

Ticaret ve Sanayi Odasına Başkanlığında ve Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı üye işyerlerine yönelik işverenlerin istihdamla ilgili sorunların ele alınacağı  işveren istihdam komisyonu kurulmasına komisyonda odaya kayıtlı belirli sayıdaki işverenlerin  yanı sıra İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TKDK, KOSGEB, Kalkınma Ajansı gibi işverenlere teşvik veren kurumlardan da birer temsilcinin komisyonda yer almasına, Komisyonunda alınan kararların İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Yürütme Kuruluna iletilerek varsa Kurul gündemine alınacak konular ve kalifiye eleman ihtiyacına ilişkin talepler hakkında değerlendirme yapılmasına karar verildi.

Karar-6 (Gündemin 5. Maddesi)

Bir sonraki İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantı tarihinin 2021 yılı Ocak ayı içerisinde yapılmasına karar verildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK


04.11.2020 21:16:00