KOSGEB destek çağrısına çıktı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
KOSGEB KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KOSGEB, KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) kapsamında imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik destek çağrısına çıktı. 2020-01 ve 2020-02 numaralı çağrılar ile İmalat Sanayinde Dijitalleşme temasına yoğunlaşıldı.
- 2020 – 01 sayılı Proje Teklif Çağrısının amacı “İmalat sanayi sektöründe dijitalleşme sürecine katkı sağlayabilecek yerli teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin desteklenmesi” olarak belirlendi. Bu çağrı kapsamında; akıllı dijital teknolojilerle ilgili ürün ve çözüm geliştiren elektronik, bilişim, makine imalat sektörlerindeki teknoloji geliştiricisi KOBİ’ler; imalat sanayi sektörüyle ilişkili 8 dijital teknolojiden birini veya entegre çalışmak kaydıyla birkaçını birlikte içeren ürün / yazılımlarında katma değer arttırıcı iyileştirmeler yapmak ve/veya geliştirdikleri ürün / yazılımlarını ticarileştirmek için proje sunabilecek.
- 2020 – 02 sayılı Proje Teklif Çağrısı amacı “İmalat sanayi KOBİ’lerinin, yerli teknoloji geliştiricilerle işbirliği öncelikli olmak üzere dijitalleştirilmiş iş süreci sayısını arttırmak” olarak belirlendi. Bu çağrı kapsamın; imalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler, imalat sanayi sektörüyle ilişkili 8 dijital teknolojiden biri veya birkaçını birlikte üretim ve ilişkili iş süreçlerine adapte etmek için proje sunabilecek.
KOBİ’lerin proje sunabileceği konu başlıkları:
1. Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi ve İmalat Sanayinde Kullanımı
2. İmalat Sanayinde Nesnelerin İnterneti
3. İmalat Sanayinde Endüstriyel Robot Teknolojileri
4. İmalat Sanayinde Akıllı Sensör Teknolojileri
5. Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri
6. İmalat Sanayinde Siber Güvenlik
7. İmalat Sanayinde Akıllı ve Esnek Otomasyon Sistemleri
8. İmalat Sanayinde Artırılmış Gerçeklik / Sanal Gerçeklik Teknolojileri
KOBİ’ler, çağrı kapsamındaki 2020-01 veya 2020-02 proje teklif çağrılarının yalnızca biri için başvuru yapılabilecektir. Uygun proje konuları içinden ise çoklu seçim yapılabilecektir. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerekmektedir. Destek oranı %60’tır. Bu oran üzerinden hesaplanacak desteğin %30’u geri ödemesiz destek ve %70’i teminat karşılığı geri ödemeli destek olarak ödenmektedir. Geri ödemesiz destek ve geri ödemeli destek birlikte ödenir. Proje Teklif Çağrısı kapsamında işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli (teminat veya Kredi Garanti Fonu kefaleti karşılığı) olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir. Proje Teklif Çağrısı, Proje Başvuru Formu Örneği, Başvuru Kılavuzu, gerekli diğer dokümanlar ve programın Uygulama Esasları; www.kosgeb.gov.tr adresinde “Destekler” menüsünden “KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı” alt menüsündeki “Yürürlükteki Çağrılar” başlığı seçilerek incelenebilecektir.
KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, Proje Teklif Çağrılarını inceledikten sonra www.kosgeb.gov.tr adresinde sağ üst menüde yer alan “E-hizmetler” linkini tıklayıp işletme yetkilisinin e-devlet şifresiyle KOBİ Bilgi Sistemine girerek başvurularını oluşturabilecektir. Proje çağrısı için başvuru sistemi 17 Eylül 2020 günü saat 23:59’da kapatılacaktır. Son başvuru tarih ve saatinden önce başvuru sahibi tarafından onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Konu ile alakalı KOSGEB Kars Müdürlüğü tarafından 13 Ağustos Perşembe Günü Saat:14.00’de online bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Detaylı bilgiyi KOSGEB Kars Müdürlüğü’nden ve 444 1 567 numaralı çağrı merkezinden alabilirsiniz.
KOBİGEL DESTEK PROGRAMI ONLİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Toplantının Yapılacağı Programın Adı: Zoom Meeting
Toplantı No (Meeting ID): 954 065 4939
Şifre (Password): kars36
Toplantı Tarihi 13.08.2020 Perşembe
Saat: 14:00
(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
12.08.2020 01:34:00