Sağlıklı kilo verme ve zayıflamak

Sağlıklı kilo verme ve zayıflamak KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Sağlıklı kilo verme ve zayıflamak

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yasin Yeşiltepe’nin, “Sağlıklı kilo verme ve zayıflamak” yazısı:

Sevgili okurlar bu haftaki yazımda sağlıklı kilo verme ve zayıflama hakkında bilmeniz gereken püf noktalar veya yapmamanız gerek yanlışlarla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum. Bu bilinci oluşturduktan sonra ilerleyen yazılarımda spor salonlarına gidecek vakti olmayan okurlarımıza evde rahatlıkla uygulayabilecekleri bir takım egzersiz hareketleri  tekniklerinin detaylı incelemesini yapacağım.

Konuya başlamadan önce altını çizerek belirtmek isterim ki “devamlılık, spor için en önemli kavramdır.” Günde sadece 1 saatinizi, evde spor yapmaya ayırarak fit bir vücuda rahatlıkla sahip olabilirsiniz.

İşte Amacınıza Ulaşmanızın Püf Noktaları

      Bir yanda sonu gelmeyen diyetlerle kilo alıp verenler diğer yandan kilo verseler dahi kendini hala şişman bulanlar. Çevrenizde sıkça rastlayacağınız diyet takıntılılar fark ettiyseniz hiçbir zaman tam olarak amaçlarına ulaşamıyor,hiç bir zaman mutlu,sağlıklı beden ve ruh haline erişemiyor.Bilinçsiz diyetlerin vardığı nokta çok yazıldı ,çok habere konu oldu yemek yeme arzusunun önüne geçemeyip yedikten sonra pişmanlık duyarak kusan Blumnia hastalarının, bir lokma yiyerek doyduğunu sanan ve gidip kusan anorexia hastalarının doku ve kas kaybı, unutkanlık, potasyum eksikliği, depresyon ve hatta sonu ölümlere varan trajik sonları.

      Hele işin daha acı boyutu bu insanların son noktada dahi kendilerini hala şişman bulmaları yahut ulaştıkları fiziksel görünümden memnun olmaları.

Eğer düşünceniz sağlıklı beslenme planı çerçevesinde vücut kitle indeksini baz alarak fazla kilolardan kurtulmaksa doğru bir noktadasınız. Yanlışa giden yol ayrımı ise kilo vermenize rağmen vücudunuzdaki kaybolmayan fazlalıkları görüp vücut kitle indeksinin daha altına inme çabasına girişmeniz olacaktır.

ZAYIFLAMAK BAŞKA İNCELMEK BAŞKADIR   

Her insanın vücudunun anatomik yapısı farklıdır. Özellikle genç kızlar arasında sık rastlanan birine benzeme sendromu bilinç altına yer ederek ileri yıllarda rol modeller değişse de belli bir fiziki yapıya kavuşma amacı bir tutku halinde büyüyor. Bu nedenle birine benzemek yerine kişinin kendi anatomisinin ,kemik yapısının bilincinde olması hedeflerini buna uygun seçmesi gerekir.Bir ikinci nokta ise; vücudun farklı bölgelerinde yer etmiş fazla yağların diyet yaparak gitmeyeceğinin farkında olmaktır. Ne kadar zayıflarsanız zayıflayın hala basenleriniz de , karnınız da ,kollarınız da yada sırtınız da yer etmiş fazlalıklar gözünüze batabilecektir. Eğer kilonuz normal (Vücut Kitle İndeksine göre) ancak hala fazlalıklarınız olduğunu düşünüyorsanız bu sorununuzun çözümüne yönelik egzersizler size yardımcı olacak en sağlıklı yoldur. Yazıyı okuduktan sonra kafanızda belirli fikirler oluştu ve sizi bu anlamda bilgilendirebildiysem ne mutlu önümüzde ki yazılarımda BASEN BACAK sorunu , GÖBEK –BEL sorunu , BACAK ÜSTÜ- KALÇA-KARIN sorunu olanlar, görsel ve yazılı çalışma metotları için takipte kalın SPOR  ve SAĞLIK dolu günlere…

Yasin Yeşiltepe

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK


16.01.2021 23:45:00