Yeşil karıncalar Kars Çayı’nı taşkınlara karşı temizliyor

Yeşil karıncalar Kars Çayı’nı taşkınlara karşı temizliyor KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yeşil karıncalar Kars Çayı’nı taşkınlara karşı temizliyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Hedef 2024

Türkiye’nin sınır kentlerinden biri olan Kars’ın Merkezinden geçen Kars Çayın da meydana gelebilecek taşkınlara karşı iş makinalarımız tarafından ummalı bir çalışma geçekleştiriliyor. Karslılara müjdeli haberi veren DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Hedef 2024”dedi.

1.5 kilometre dere yatağı temizlenecek.

Kars Çayında hidrolik kesiti daraltan rüsubat nedeniyle, taşkın riskine karşı gerekli önlemlerin alınması ve yerleşim yerlerinin taşkından korunması gerektiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, ‘’Aralıksız devam eden çalışmalarla Kars Çayı içerisinde Paşaçayır Mahallesine kadar 1,5 km memba yönünde yatakta biriken rüsubatın 700 metrelik kısmı temizlendi. “ diye konuştu.

400 metre çift taraflı Taş Tahkimatı yapılıyor.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “400 metre taş tahkimatı imalatının yapımı da idari imkânlarımız ile devam etmektedir. Böylece 450 dekar arazi taşkınlardan korunacaktır. Yeşil karıncalarımızla Kars Çayının ıslahı, bölgede taşkın riskini azaltacaktır. 2023 yılı sona ermeden çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz.“ diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK


03.10.2023 20:49:45