KARS Haber Girişi : 14 Ekim 2024 19:44

Bakan Memişoğlu: e-nabız verilerinin satılma, verilme ve görülme izni yoktur

Bakan Memişoğlu: e-nabız verilerinin satılma, verilme ve görülme izni yoktur
Bakan Memişoğlu: e-nabız verilerinin satılma, verilme ve görülme izni yoktur KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Bakan Memişoğlu: e-nabız verilerinin satılma, verilme ve görülme izni yoktur

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kars'ta e-nabız sisteminin satıldığıyla ilgili iddialara Kars'tan cevap verdi. Spekülasyonlara inanılmaması gerektiğini belirten Memişoglu, "Hiç bir verinin başka bir yere ulaşma şansı e-nabız üzerinden yoktur. Bunu net olarak söylüyoruz. e-nabızla ilgil sorun olmadığını belirtmek istiyorum. e-nabız verilerini, insanların verilerinin hiç bir yere satılma, verilme ve görülme izni yoktur" dedi.

 Sağlık Bakanı Prof.Dr. Kemal Memişoğlu, Kars Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Ziya Polat'la görüştü. Valilik ziyareti sonrası açıklamada bulunan Bakan Memişoğlu, "Sağlıkla ilgili değerlendirmeler yapacağız. Hem işleyişi hem yatırımları değerlendireceğiz. Kars malum çok stratejik bir il. Bölgenin merkezi konumunda. Burada özellikle daha iyi sağlık hizmet verebilmek için değerlendirmelerde bulunmaya bulunmaya geldik. Özellikle koruyucu hekimliği ve temel sağlığı bir daha vurgulayacağım. Türkiye sağlıkta gerçekten dünyaya örnek olan bir sisteme sahip" diye konuştu.

BAKAN OLARAK BEN GÖREMEM

 Valilikteki konuşmasında bazı basın yayın organlarında yeralan 'e-nabız sisteminin Katar'a satıldığı' yönündeki iddalara cevap veren Bakan Memişoğlu, şunları söyledi:

 "Özellikle bilişimi alt yapısıyla Türkiye, dünyaya örnek olmuş e-nabız denen bir sisteme sahip. Bu sistem özellikle 2014'ten sonra sağlık sistemimizin bilgi, veri anlamında temelini oluşturuyor. Temel bilişim anlamında Türkiye'nin temeli. Bütün sağlıkla ilgili herkesin veri bankası. Bu kişiye özel şifrelenmiş durumdadır. Hastalar kendileri haricinde bu verileri istemedikleri sürece kimse göremez. Bunlar özel güvenlikle güvenlikli olarak tutulur. Güvenlikleri özel yazılım ve denetlemelerle sağlanıyor. Özellikle Kovit döneminde inanılmaz derecede sağlık sisteminin yönetilebilirliğini ve takibini sağlamış bir yazılım. Yani rüştünü ispat edmiş bir yazılım. Baktığınız zaman dünyanın çok gelişmiş dediğimiz ülkeleri aşı olduktan sonra günlerce insanlara aşı kartı veremezken biz saniyesinde bu sistem üzerinden insanlara aşı kartı, uluslararası aşı kartı uluştardık. İnsanlar, aşılarını ve tedavilerini kendileri yönetebilir hale getirilmiştir. Bir çok spekülasyonlar yapılıyor. Türkiye'nin değerlerine, Türkiye'nin sahip olduğu bu güzel işlere nifak sokarak, fitne fesat üreterek bunları küçümseyerek başka yönlere çekerek. Lüfen güven kaybına sebebiyet vermesinler. Biz bunlara üzülüyoruz. Çünkü hiç bir verinin başka bir yere ulaşma şansı e-nabız üzerinden yok. Bunu net söylüyoruz. e-nabızla ilgil sorun olmadığını belirtmek istiyşorum. e-nabızın verilerini, insanların verilerinin hiç bir yere satılma, verilme ve görülme izni yoktunr. Bu konulara itibar edilmemisini dezenformasyon ve yanlış bilgilerin düzeltilmesini istiyorum. Kars'ta sağlık sisteminin daha iyi nasıl yaparız diye tartışırken, daha çok çalışırken bu tür dezenformasyonların olmasının üzdüğünü belirtmek isterim. Bakanlığmızın resmi kurumların bilgilendirmelerine güvenmenizi istiyorum. İnsanlanımızın sağlık verilerini ben bakan olarak kişisel olarak izin verilmediği sürece göremem. İnsanların toplumumuzun bu güzel değerlere sahip çıkmasını istiyoruz. Türkiye'de iyi yapılan işlerin maalesef bazı odaklarca hep kötülenmesini biz anlamsız buluyoruz."

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.