GÜNCEL Haber Girişi : 21 Şubat 2019 18:02

Beyaz Altın Sofraları Süslüyor

Beyaz Altın Sofraları Süslüyor
Kars’ın önemli gelir kaynaklarındandır kaz. Aile işletmeciliği ile üretilir. Beslenmesi de bakımı da külfetlidir. Canlı kazın tanesi 150-200 TL arasında, restoranlarda satışı ise porsiyon olarak 70-90 TL’ye satılıyor.

Beyaz Altın Sofraları Süslüyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın önemli gelir kaynaklarındandır kaz. Aile işletmeciliği ile üretilir. Beslenmesi de bakımı da külfetlidir. Canlı kazın tanesi 150-200 TL arasında, restoranlarda satışı ise porsiyon olarak 70-90 TL’ye satılıyor.

Nuran Özyılmaz da Kars kazının Türkiye mutfağında yer almasında önemli katkıları olan bir isim. “Kars’ın Nuran Ablası” ismiyle tanınıyor. 2007 yılında başlayan iş serüveninde büyük mesafeler kat etti. Hem Kars’ın ilk kadın girişimcileri arasında yerini aldı hem de Kars Kazının tanıtılmasını sağladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.