Kars’ın önemli gelir kaynaklarındandır kaz. Aile işletmeciliği ile üretilir. Beslenmesi de bakımı da külfetlidir. Canlı kazın tanesi 150-200 TL arasında, restoranlarda satışı ise porsiyon olarak 70-90 TL’ye satılıyor.
Beyaz Altın Sofraları Süslüyor
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Kars’ın önemli gelir kaynaklarındandır kaz. Aile işletmeciliği ile üretilir. Beslenmesi de bakımı da külfetlidir. Canlı kazın tanesi 150-200 TL arasında, restoranlarda satışı ise porsiyon olarak 70-90 TL’ye satılıyor.
Nuran Özyılmaz da Kars kazının Türkiye mutfağında yer almasında önemli katkıları olan bir isim. “Kars’ın Nuran Ablası” ismiyle tanınıyor. 2007 yılında başlayan iş serüveninde büyük mesafeler kat etti. Hem Kars’ın ilk kadın girişimcileri arasında yerini aldı hem de Kars Kazının tanıtılmasını sağladı.