KARS Haber Girişi : 02 Mart 2020 00:46

Çekmeköy Kars Ardahan Iğdır Derneğinden Anlamlı Gece

Çekmeköy Kars Ardahan Iğdır Derneğinden Anlamlı Gece
KAFKAS HABER AJANSI / BURHAN GÖRKEN Çekmeköy Kars Ardahan Iğdır Derneğinden Anlamlı Gece
Çekmeköy Kars Ardahan Iğdır Derneğinden Anlamlı Gece

Çekmeköy Kars Ardahan Iğdır Derneğinden Anlamlı Gece

KAFKAS HABER AJANSI / BURHAN GÖRKEN

    Çekmeköy KAI Derneği her yıl geleneksel olarak yaptığı Birlik ve Dayanışma Gecesinin tüm hazırlıklarını  bu yıl  29 Şubat 2020  tarihine göre yapmıştı.  27 Şubat gecesi İdlib'de askerlerimize yapılan hain saldırı sonucunda 34 askerimizin şehit olması nedeniyle gecedeki tüm eğlence iptal edilerek, şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okutulup dualar edildi.

  Şehitler için helva dağıtıldıktan sonra önceden planlandığı gibi kaz ikramı da yapıldı

      Dernek Başkanı Rıfat Karakaya  yaptığı konuşmada önceden planlanan ve geleneksel olarak yapılan geceyi  ülkemizde  yaşanan durumu gözönüne alarak  Şehitleri anma gecesi olarak yapma kararını aldıklarını söyledi. konuşmasının devamında :  şehitlerimiz saygıyla hürmetle  anıyorum onlar  olmasaydı biz burada rahat olamazdık . Türk devleti olarak  yedi yüz yıldır şehitler verdik. Vatanı olan şehit vermek zorunda kalıyor . Kars -Ardahan-Iğdır olarak  Sarıkamış Şehitlerini bağrımız bastık. Buradan Kars'a Ardahan'a Iğdır'a giderken  Sarıkamış Şehitliğinin yanından geçtiğimizde durup dua edip onları saygı ile anıp öyle yolumuza devam ediyoruz. Çanakkale şehitlerini Kurtuluş savaşı şehitlerini bu ülke için şehit olan tüm şehitlerimizi saygıyla rahmetle anıyoruz dierek geceye katılanları selamladı.

   Şehitleri anma gecesine  Çekmeköy müftüsü olarak iki gün önce atanan Vehbi Akşit'de katıldı.  Dernek Başkanı Rıfat Karakaya  Çekmeköy Belediye Başkanı ve Kaymakamını Şehitleri Anma Gecesine özellikle davet etiğini, önceden planlanan program içeriğini değiştirerek gecede sadece şehitler için Kuran-ı Kerim okutulacağını  bildirerek davet ettiklerini ancak gecede bulunmadıklarından dolayı  üzgün olduğunu ifade etti

 Geceye Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı, Siyasi Partilerin Çekmeköy ilçe başkanları,  Çekmeköy Belediye Meclis Üyeleri, Ardahan İl Derneği, Ümraniye Serhat İlleri Derneği, Iğdırlılar Derneği, Göldalı Köyü Bursa Dernei, Göldalı Köyü İstanbul Derneği, Taşbaşaı Köyü, Çanaksu Köyü, Kümbet Köyü , Dernek Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri , Çekmeköy İlçesindeki tüm mahalle muhtarları ve çok sayıda Kars, Ardahan Iğdırlı ve Çekmeköy'de ikamet eden vatandaşlar katıldı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / Burhan GÖRKEN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.