Çerme Köylüleri kilit parke istiyor

Çerme Köylüleri kilit parke istiyor

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ: https://fb.watch/sFVdz3ugXw/

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’a 30 km mesafedeki 200 haneli Çerme Köyünde 650 seçmen bulunuyor. 800 adet büyükbaş 3 bin adet de küçükbaş hayvan mevcut. Çevre köyler Dikme, Kümbetli ve Kamasor ayrıca Kars şehir merkezinin su ihtiyacını karşılıyor ama kendisi tam anlamıyla faydalanamıyor.

köyde bozuk yolların genişletilmesi ve çakıl dökme çalışmalarına başlandı. Özel İdareye ait kamyon ve greyder çalışmalara başladı. çiçeği burnunda genç muhtar Sebahattin Ertürk, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’a destekleri için teşekkür etti. Köyün 7 bin metrekarelik parke ihtiyacının olduğunu belirten Muhtar Ertürk bu konuda da yardıma ihtiyaçlarının olduğunu söyleyerek köyün kilit parkeye acil ihtiyacının olduğunu ifade etti.

Çerme köyü muhtarı Sebahattin Ertürk, “Öncelikle milletvekilimiz Sayın Adem Çalkın‘a çok çok teşekkür ederim. Bugün köyümüze yol çalışması için greyder ve kamyon gönderdi. İl Özel idaresi Genel Sekreteri Sayın Fatih Tekcan’a, AK PARTİ il başkanı Sayın Muammer Sancar‘a da köylülerim adına teşekkür ediyorum. Şu an yolumuzu yapmaya çalışıyoruz bizlere çok yardımcı oldular Allah hepsinden razı olsun. Şu anda köyümüzün bozuk olan döküyoruz. Sorunlarımız çok köylülerimiz özellikle köy içi yollarının tamamının kilit parça yapılmasını istiyor. Kars’a ve çevre köylere su veriyoruz ama bizim su sorunumuz var. Şu anda elektrik faturası 18 bin TL gelmiş onu da cebimizden ödüyoruz. Yani su konusunda çok mağduruz. Su sıkıntısından dolayı güneş enerjisi paneli kurmuşlar ama bize bir faydası yoktur, aküsü de yoktur. Şu anda köyümüze acilen 7000 metre² kilit parça yapılması gerekiyor.” dedi.

köy içi yolları aşırı bozuk olduğu için köye gelenler lüks arabalarını evlerinin önüne kafar süremedikleri için sağlam alan yol kenarlarına park ettiklerini belirten muhtar Sebahattin Ertürk, “lüks arabalar gelemediği için köyün girişinde bırakmak zorunda kalıyorlar. Köy içi yollarımız çok bozuk, Çamur içinde. Köyümüze kilit parke yapılması için ilgili kuruma dilekçemizi verdik bekliyoruz, devletimizden yardım istiyoruz.” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.