Çerme köyünde Doğal Maden Suyu Kaynağı

Çerme köyünde Doğal Maden Suyu Kaynağı

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ: https://fb.watch/sFV0ZgzFt2/

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars merkeze 30 km mesafedeki Çerme köyü piknik alanında uzun yıllardır akan doğal maden suyu kaynağı adeta şifa oluyor.

atandaşlar maden suyunu bidon bidon doldurup evlerine götürüyor.

Kars merkez Çerme köyünde bulunan kaynaktan akan maden suyunu bilen vatandaşlar şifalı olarak bilinen bu suyum hiçbir şişkinlik yapmadığını belirtiyor.

Köylüler ve köye dışarıdan gelenler, bilhassa mide şişkinliklerini gidermek için bu suya büyük rağbet gösteriyor.

Köylüler, “ Bu su hazımsızlığa çok iyi geliyor. Buradan akan su doğal maden suyudur. Bu su ne kadar içilse şişkinlik yapmıyor. Herkes bu sudan faydalansın istiyoruz Bu elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz.. Doğal maden suyunda olan bütün minareller buradan akan suda var. Bu suyu içtiğinizde maden suyundan aldığınız tadı bu sudan da alıyorsunuz. Buradan akan suya çok ilgi var. Böbrek ve prostatla ilgili problemleri olan insanlar bu suyu sürekli içiyor. Bu suyun ayrıca şifalı olduğu söylenmekte. Maden suyunun içindeki minareller bu suda da olduğu için insanlar bu suyu rahatlatıcı olarak kullanıyor. Bu köyde kimse maden suyuna para vermez. Gelip maden suyunu çeşmeden doldurup evlerine götürüyorlar." şeklinde konuştular.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.