ASAYİŞHaber Girişi : 10 Şubat 2019 16:05

Dünya Sigarayı Bırakma Günü: Sende Bırakabilirsin Sıra Sende

Dünya Sigarayı Bırakma Günü: Sende Bırakabilirsin Sıra Sende
Türk Toraks Derneği Kars İl Temsilcisi Uzm. Dr. Gökhan Perincek, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü münasebetiyle kamuoyunu bilgilendirici bir açıklama yaptı.

Dünya Sigarayı Bırakma Günü: Sende Bırakabilirsin Sıra Sende

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türk Toraks Derneği Kars İl Temsilcisi Uzm. Dr. Gökhan Perincek, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü münasebetiyle kamuoyunu bilgilendirici bir açıklama yaptı.

Perincek açıklamasında;

“9 Şubat, Dünya Sigarayı Bırakma Günüdür.1987 yılından beri her yıl Dünya Sağlık Örgütü tarafından tarafından “Dünya Sigarayı Bırakma Günü “ olarak kabul edilmekte. Her kullanımı zararlı olan ve her iki kullanıcıdan birinin erken ölümüne neden olan sigaraya karşı her yıl 9 Şubat günü Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde farkındalık çalışmaları yapılıyor. Sigaraya karşı yeterli önlem alınmadığı takdirde 2030 yılında 8 milyon insanın tütün ve tütün ürünleri nedeniyle hayatını kaybedeceği tahmin ediliyor.” dedi.

TÜTÜN ENDÜSTRİSİ ASIL ZARARINI GÖRÜNEN YÜZÜYLE DEĞİL GÖRÜNMEYEN YÜZÜYLE VERİR!

Perincek ayrıca, “Tütün ürünlerinin kullanımı sonucu bütün organlarımız zarar görmekte. Bu hastalıklar sonucu oluşan maddi ve manevi zararları hem sigara içen hem de içmeyen bireyler birlikte karşılamakta, tütün endüstrisi ise her geçen gün daha da zenginleşmektedir. Ölümü pazarlayan bu endüstri, son zamanlarda ‘zarar azaltma' ve ‘sigara bırakma' yöntemi olarak sunduğu elektronik sigara gibi ısıtmalı ürünlerle bırakmak isteyen bağımlıları kazançlarını devam ettirecekleri başka bir ürün portföyüne kaydırmaya çalışmaktadır” diye konuştu.

SİGARA BAĞIMLILIĞI TEDAVİSİ OLAN BİR HASTALIKTIR!

Perinçek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Sigara bağımlılığı bir hastalıktır, tedavi edilebilir. Diğer hastalıklarda olduğu gibi hasta yerilmeden, eleştirilmeden, ötekileştirilmeden bilgilendirilmeli ve desteklenmelidir. Sigara bağımlıları içtikleri için cezalandırıldıklarını düşündürecek uygulamalarla yardım alma şansından uzaklaştırılır, bırakma çabalarının desteklendiği uygulamalarla kazanılır. Sağlıklı yaşama bağımlı olun!

HAKLARINIZA VE HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKIN!

Umarım 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü, kanser yapan tütün ürünlerini bırakmak için bir fırsat olur. Sağlık hakkı, sadece hastalıkların tedavisine yönelik olmayıp sağlığın korunup geliştirilmesini içerir. Bu durumda, daha önce atılan olumlu adımlardan dönmenin sağlığını korumakla yükümlü olunan insanlara değil de kime faydasının olacağı açıktır. Bu bağlamda Sigarayı Bırakma Günü’nde bir kez daha bu konular üzerinde düşünmeye, atılan adımlara sahip çıkmaya ve toplumun sağlığını bütüncül olarak koruyacak yeni adımlar atmaya davet ediyorum.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.