KARS Haber Girişi : 24 Eylül 2024 23:43

En heyecanlı bekleyiş

En heyecanlı bekleyiş
En heyecanlı bekleyiş KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

En heyecanlı bekleyiş

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Ülkemizin en önemli hayvancılık merkezlerinden olan Kars’ta gözü gibi baktıkları hayvanların meradan köye gelişini heyecanla bekleyen yetiştiriciler “Bunlar bizim geçim kaynağımız” diyerek hayvanları çok sevdiklerini belirttiler.

Akyaka ilçesinin Şahnalar köyünde de benzer bir bekleyiş her günün akşam vakti yaşanmakta. Vatandaşlar akyam vakti yaklaştığında köy girişinde beklemeye başlıyorlar. Her gün iki kişinin sırayla otlattığı hayvanların karınları doymuş olarak köye geldiklerinde hummalı bir çalışma başlıyor. Herkes kendi hayvanını ayırarak ahırın yolunu tutuyor. Ardından süt sağımı başlıyor, yemler veriliyor yeni dünyaya gelen buzağıların beslenmesi sağlanıyor.

Herkeste ayrı bir heyecan ayrı bir telaş oluyor. Simental ırkı inekler süt sağım makineleriyle sağılıyor bazı buzağılar ise biberonla besleniyor.

Tarımında yapıldığı fakat asıl geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu belirten yetiştiriciler “Bizler mevsim boyunca hayvanların bakımıyla ilgileniyoruz. Hepsine gözümüz gibi bakıyoruz. Hayvancılık bizi ayakta tuttuğundan bizlerde hayvanlarımıza çok önem veriyoruz. Hayvanlarımızın bakımlarıyla olduğu kadar beslenmeleri ve tedavilerini de aksatmıyoruz.” dediler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.