Fırıncılara hijyen eğitimi verildi KAFKAS HABER AJANSILTUNOK / BEDİR ALTUNOK
Fırıncılara hijyen eğitimi verildi
KAFKAS HABER AJANSILTUNOK / BEDİR ALTUNOK
Kars’ta Ramazan ayı öncesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanlığı tarafından kentte faaliyet gösteren fırınlara ve bu işyerlerinde çalışan personellere yönelik hijyen eğitimi verildi.
Kars Delux Otel’deki etkinlik tüm fırın sahipleri ve çalışanları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programa Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş, Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Subutay Kılıç, Türkiye Frıncılar Federasyonu genel koordinatörü Kenan Kalk da katıldı.
Yapılan protokol konuşmalarının ardından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda ve yem şube müdürü Ebru Aydın, gıda mühendisleri Arzu Belge ve Duygu Nalbalt sunumlarıyla katılımcıları bilgilendirdi.
Hijyenin öneminin bilinmesi, tatbik edilmesi, fırınlardaki düzen ve tertibat, personel giysileri ve eldiven, saç ve sakal bakımı, el yıkama, temizlik, havalandırma, un ve mamullerinin yerli yerine düzenli şekilde korunup muhafaza edilmesi gibi konular anlatıldı.
Fırın sahipleri ve çalışanlarında her vatandaş gibi aynı ekmeği tükettiğinin bilinmesinden hareketle herkesin sağlık kurallarına harfiyyen uyması istendi. Sağlıklı ekmek üretiminin insan sağlığına kattığı artıların unutulmaması gerektiği vurgulandı.
Konuşmalar ve sunumlardan sonra katılımcılar sınava tabi tutuldu. Sınavı başarıyla geçenlere belgeleri takdim edilecek.
(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK