BÖLGE Haber Girişi : 14 Ekim 2024 19:17

Heykeltıraş Murat Alınak, Joe Biden ve Binyamin Netenyahu’yu Ortadoğu’da nükleer güç kullanmamaları için uyardı!

Heykeltıraş Murat Alınak, Joe Biden ve Binyamin Netenyahu’yu Ortadoğu’da nükleer güç kullanmamaları için uyardı!
Heykeltıraş Murat Alınak, Joe Biden ve Binyamin Netenyahu’yu Ortadoğu’da nükleer güç kullanmamaları için uyardı! KAFKAS HABER AJANSI

Heykeltıraş Murat Alınak, Joe Biden ve Binyamin Netenyahu’yu Ortadoğu’da nükleer güç kullanmamaları için uyardı!

KAFKAS HABER AJANSI

Heykeltıraş Murat Alınak, günümüzde İsrail, Filistin, Suriye, Lübnan ve İran arasında cereyan eden savaşların, Orta doğu coğrafyasında, tarihsel olarak etnik kökenlere dayanan, dini inanış, ekonomik ve siyasiideolojilerle 2500 yıldır kesintisiz olarak devam ettiğini, günümüzde bu savaşın çok tehlikeli modern silahlarla had safhaya çıktığını dile getirdi.

Heykeltıraş Murat Alınak, Dünya barış aktivisti olarak Başta ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ve İran dini lideri Ali Hamaney i uyararak, Ortadoğu da nükleer güç kullanımı konusunda, üç lidere, tüm Dünyayı felakete uğratmamaları konusunda uyarıda bulundu!

Bir heykel sanatçısı olarak uzun yıllardırDünyada ve Ortadoğu’da cereyan eden savaş ve çatışmalara karşı barış için büyük girişimler ve çabalarda bulunduğunu dile Murat Alınak aynı zaman da geçmiş yıllarda Ortadoğu da yapılan en büyük İnsan Hakları Anıtının da mimarıdır.

İran ve İsrail odaklı süren savaşın bir an önce barışçıl ve diplomatik girişimler ve diyaloglarla çözüme kavuşacağını dile getiren sanatçı, başta ABD ve İsrail ordusunun misilleme olarak İran na karşı olarak büyük olasılıkla kullanacağı konvansiyonel savaş gücü konusunda uyararak, yapılacak olası bir saldırının çok sınırlı olması gerektiğini önemledile getirerek, bu konuda, İran da bulunansavunmız sivil halkın zarar görmemesi içinbaşta İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ve İsrail ordusuna uyarılarda bulundu!

 Murat Alınak, ayrıca, İsrail ordusunun, İran da mevcut olan nükleer tesislere ve petrol rafinerilerine saldırmaması, konusunda uyarıda bulunarak, olası nükleer saldırılarda,Ortadoğu coğrafyasının nükleer felaketlerle,radyoaktif serpintilerle, petrol rafinerilerinde meydana gelecek büyük yangınlar ve bunun akabinde Ortadoğu coğrafyasında bozulacak iklim ve ekosistem ile Ortadoğu coğrafyasında tüm biyolojik yaşamın son bulacağını dile getirerek, “bunu düşünmek ve hayal etmek dahi tehlikelidir! “ Dedi.

Bir sanatçı ve Dünya barış aktivisti olarak umudum ve temennim bu tehlikeli savaşın bir an önce uluslararası düzeyde insani ve barışçıl diyaloglarla son bulmasıdır.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.