GÜNCEL Haber Girişi : 17 Mart 2023 00:20

İstiklal Marşı

İstiklal Marşı
İstiklal Marşı Kafkas Haber Ajansı

İstiklal Marşı

Kafkas Haber Ajansı

Eğitimci Yazar Mehmet Yıldız yazdı:

Korkma ile başlayan istiklal ile biten, İstiklal marşı milli mücadelenin kısaca özetidir.

Milli Mücadele,gerçekten de Türk'ün Ateşle imtihanıdır.1921 yılında bütün Türk milleti bir tek şahıs, bir tek gönül,bir tek  ağız olmuş da konuşuyormuş, haykırıyormuşcasına millet vicdanına mutabık, millet vicdanını temsil haysiyetindeki şiir, İstiklal marşıdır.

İstiklal Marşı'nda ifade edilmiştir ki,Türk milleti haklarını bilen bunları müdafaa için her fedakarlığa hazır, kaba kuvvet ve zorbalıkla boyun eğdirilmeyecek bir millettir. Hakk'a tapan bir millettir. İmanlı bir  millettir. Yine İstiklal Marşı'nda, vatan şehit kanları ile yoğrulmuş mukaddes bir toprak olup üzerinde mezarlarımız, türbelerimiz, mabetlerimiz bulunan milli haremgahımızdır.Yine ezanların dinmeyeceği bayrağımızın inmeyeceği bir topraktır.

İşte bu millet, bu vatan üzerinde hür ve müstakil, şerefiyle yaşayabilmek için "Ya istiklâl, ya ölüm!" diyerek ahd ü misak etmiştir. Milli mücadelede hedef belli ve birdir:vatan  ve mukaddesat çiğnetilmeyecek, ya olunacak, ya ölünecektir.

Akif, işte bu iman ve ümidin, bu azim ve kararın şairidir.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.