İyilik Kanımızda Var kampanyasına Kars’tan destek

"İyilik Kanımızda Var" kampanyasına Kars’tan destek

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Kızılay Kars Şubesi, İmam Hatipler Derneği (ÖNDER) İl Temsilciliği ve din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği "İyilik Kanımızda Var" kampanyasının ilk gününde yaşanan yoğunluk kan stoklarının yeniden canlanması noktasında önemli bir umut oldu.

COVİD-19 nedeniyle kan stoklarında görülen azalmanın önüne geçmek ve stokların artırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz’ın öncülüğünde, "İyilik Kanımızda Var" sloganıyla Türk Kızılay’ına kan bağışı kampanyası başlatıldı. Düzenlenen kampanyaya Kars’tan da önemli oranda destek geldi.

Yurt genelinde sürdürülen kampanya için çok sayıda öğretmen, imam hatip mezunları ve eğitim personeli Atatürk Caddesi’ndeki Kızılay Kan Merkezi’nde kan bağışında bulundu.

İftar sonrası başlatılan kampanyanın ilk gününde büyük oranda yoğunluk yaşandı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli öğretmen ve okul idarecileri, ÖNDER mensupları ve Kızılay yetkili ve gönüllüleri Kızılay kan Merkezi’ne akın etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Türk Kızılay Kars Şubesi Başkanı Sıddık Demir, ÖNDER İl Temsilcisi Doğan Yıldız’ın da katıldığı kan bağışına özellikle gençlerden çok sayıda katılım oldu.

Kampanyaya bir ünite kan bağışında bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, “Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Sayın Nazif Yılmaz hocamızın öncülüğünde, Kızılay Şubesi ve ÖNDER başkanımızla birlikte "İyilik Kanımızda Var" sloganıyla Türk Kızılay’ına kan bağışı kampanyası başlatılmıştır. Bizde ilimizde Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı İmam Hatip Ortaokulları, Liseleri ve bu okullarda görev yapan müdürler, öğretmenler, bizler, Kızılay’ımız ve ÖNDER ile birlikte buraya kan vermeye geldik. Ben bu vesileyle COVİD-19 salgınını bir an önce bütün dünyada, ülkemizde ve ilimizde son bulmasını temenni ediyorum” dedi.

ÖNDER İl Temsilcisi Doğan Yıldız ise, “İyilik Kanımızda Var" kampanyasına kan bağışında bulunuyoruz. Bizim inancımızın temelinde insanı yaşatmak vardır. Bir insanı yaşatmak insanlığı yaşatmaktır. Bizde İmam Hatip camiası olarak aldığımız eğitimle de ortadadır bizim gerçekten kanımızda iyilik var, fıtratımızda iyilik var. Bu günlerde ilkemizin geçtiği süreçte ihtiyaç duyulduğunda bizlerde kan bağışında bulunmayı bir borç olarak biliyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. Sebep olanlardan da Allah razı olsun” diye konuştu.

Kızılay Şube Başkanı Sıddık Demir de salgın nedeniyle kan stoklarında ciddi bir azalmanın söz konusu olduğunu, kampanyanın bu nedenle başlatıldığını söyledi. Demir, “Bugün bizlerde Türk Kızılay Kars Şubesi olarak "İyilik Kanımızda Var" kampanyasına destek için buradayız. Türkiye’nin COVİD-19 nedeniyle ciddi bir süreçten geçtiğini biliyoruz. Bunun yanında mevsim şartları ve ramazan sebebiyle Kızılay’ın kan merkezlerindeki kan stoklarında önemli oranda düşüş olmuştur. Bunu gidermek adına Türkiye bir atağa geçmiştir. Her bölge, her il kendi imkanları doğrultusunda kan vermek üzere kan merkezlerimize müracaat ediyor. Bizlerde Kızılay olarak Kan Merkezisinde Milli Eğitim camiasını ve ÖNDER’i misafir ettik. Hepsi gönüllü olarak kan bağışında bulunuyorlar. Tüm kan bağışında bulunanlara tek tek teşekkür ediyoruz. Rabbim bu mübarek ramazan hürmetine bir can kurtarmanın ne anlama geldiğini bilerek bağışta bulunanlardan razı olsun. Bir ünite kan vermek 3 can kurtarmak demektir. Bu önemli günlerde kan merkezlerimize bütün halkımızı davet ediyoruz. İnşallah bu sıkıntılı günleri de bir an önce atlatırız.” şeklinde konuştu.

Kan bağışında bulunan gençlerde kan verdiklerinde kendilerini dünyanın en mutlu insanı hissettiklerini söylediler. İlk kez kan bağışında bulunan gençlerin heyecanı ise yüzlerine yansıdı. Bir ünite kan vermenin 3 canı kurtardığının bilinciyle hareket ettiklerini kaydeden gençler, aynı zamanda da kan verdiklerinde daha sağlıklı olduklarını sözlerine eklediler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.