Karda cirit böyle oynanır

Karda cirit böyle oynanır

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Selim ilçesine bağlı Darboğaz köyünde bir araya gelen gençler ata sporu ciriti yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için karlı zeminde at koşturdu.

Mart ayının ilk haftasında yağan kar ciritçilerin işine yaradı. Karda ciritin nasıl oynandığını gösteren cirit sevdalısı gençler adrenalin dolu görüntüler eşliğinde hünerlerini sergilediler.

Her hafta ilçenin başka bir köyünde oynanan cirit için gençler bu hafta Darbogaz köyünde toplandı. Tamamen karla kaplı sahada 12 ciritçi iti takım halinde müsabakaya başladı. İlk dakikalarda rakiplerini tanımak için hamle yapan gençler ardından cirit atmaya başladı. Zaman zaman karlı zeminde atlar düşse de gençler düştükleri yerden kalkıp yeniden atlarına binerek müsabakaya devam etti.

Arap atlarıyla oynanan cirit müsabakasında havada ciriti yakalayan, rakibine ciriti isabet ettirenler izleyenlerin beğenisini kazandı.

Yakın zamanda cirit kulübü kurmayı düşündüklerini söyleyen Darboğaz köyünden Ferit Yolcu amaçlarının ata sporunu yaşatmak olduğunu bunun içinde zevkle cirit oynadıklarını söyledi.

Cirit oynamayı arzulayıp Arap atı olmadığı için sahaya çıkamayan Fatih Şimşek, “Askerliğimi yaptıktan sonra bende cirit atı alacağım” diyerek babasına seslendi. Selim ilçesinin Akçakale köyünde yaşayan Fatih Şimşek, 9’hcu ayda askere gitmeden önce Arap atı almayı istediğini belirterek yakınlarına çağrıda bulundu. Fatih Şimşek, “İzlerken çok heyecanlanıyorum. Şu anda için gidiyor ama cirit atım yok. Her malzeme hazır geriye bir at kaldı.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.