GÜNCEL Haber Girişi : 19 Ağustos 2023 01:14

Kars Aşıklar Şölenine 42 halk ozanı ve şair katıldı

Kars Aşıklar Şölenine 42 halk ozanı ve şair katıldı
Kars Aşıklar Şölenine 42 halk ozanı ve şair katıldı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Aşıklar Şölenine 42 halk ozanı ve şair katıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Ozanlar ve Şairler Deneği Başkanı Ozan Suzan Aydemir tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Aşıklar Şöleni’ne Kars’tan ve yurt içinden 42 halk ozanı ve şair katıldı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden kültürümüzün aktarcıları olan sanatçılar, aşıklarımız, ozanlar, şairler ve mahalli icracılarıların katıldığı Kars Belediyesi bünyesindeki tarihi Aynalı Köşk Kültür ve Sanat Merkezi Tiyatro Salonu’ndaki etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Sunuculuğunu İstanbul Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği Başkanı Salih Aydoğdu’nun yaptığı programın açılış konuşmasını Dernek Başkanı Suzan Aydemir yaptı. Başkan Aydemir, “Kars Ozanlar ve Şairler Deneği olarak her yıl düzenlediğimiz sanatsal etkinliğimizin sahnelenmesindeki amacı ilimizin geleneklerini, göreneklerini, tarihi ve kültürünü gelecek nesillere aktarmaktır. Ayrıca, yerel aşıklarımızın, ozanlarımızın bu coğrafyada yaşayarak ilimizin tanıtılmasından sorumluluk üstlenen şairlerimiz aracılığıyla sınırlarımızın dışına taşımaktır. İlimizin turizmine katkıda bulunmak ve gelecek nesillere örnek teşkil ederek değerli bir maris bırakmayı da arzuluyoruz.” dedi.

Vatandaşların da yoğun katılım sağladığı programda ilk olarak aşıklar sahne aldı. Divan, Güzelleme, değiş ve türkülerin yanında atışma örnekleri de sunan aşıklar hareketli türkülerle izleyenleri eğlendirirken hasret, gurbet, ana ve baba türküleriyle ise duygulandırdılar.

Türk halk müziği, Türk sanat müziği sanatçılarında sahne aldığı programda şair ise aşk, vatan ve cumhuriyet konulu şiirlerini seslendirdiler.

Kars’ın tarihi ve kültürel misarısının da ele alındığı türkülerde Aşık Şenlik ve Kars bölgesinde yaşamış aşıkların değişlerine de yer verildi.

Aşıklar gündüz saatlerinde de Ani Ören Şeri başta olmak üzere Kars kalesi, tarihi dokular ve Çıldır Gölü’nde de ziyaretlerde bulunup değişlerini seslendirdiler.

 (BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.