GÜNCEL Haber Girişi : 08 Nisan 2023 01:49

Kars Barosu avukatlarının iftar buluşması

Kars Barosu avukatlarının iftar buluşması
Kars Barosu avukatlarının iftar buluşması KAFKAS HABER AJANSI/ BEDİR ALTUNOK

Kars Barosu avukatlarının iftar buluşması

KAFKAS HABER AJANSI/ BEDİR ALTUNOK

Kars Barosu mübarek ramazan ayı nedeniyle baroya kayıtlı avukatlara iftar yemeği verdi.

Bir restorantta verilen iftar yemeğine Baro Başkanı Av. Fettah Çapkurt, Türkiye Barolar Birliği Delegeleri Av. Ümit Cafer Özakın ve Av. Mehmet Parlak ile avukatlar ve aileleri katıldı.

İftar yemeğinin ardından Baro Başkanı Av. Fettah Çapkurt bir konuşma yaptı.

Çapkurt konuşmasına “Kıymetli meslektaşlarım; hanımefendiler, beyefendiler; baromuzca düzenlenen geleneksel iftar programına teşrif ederek bizleri şereflendirdiğiniz için şahsım ve baro yönetim kurulu adına sizlere ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor; sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Sözlerime başlarken; iftar programının organizasyonunu gerçekleştiren gerek yer seçimi gerek iftar menüsü ile tek tek ilgilenerek bu akşam hep birlikte olmamıza katkı ve emek sunan baro saymanımız Sn. İlhan Bülüm'e ve yönetim kurulu üyemiz Sn. Ümit Korkmaz'a huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyorum.” diyerek başladı.

Çapkurt, “Kars Barosu her geçen gün kadın hakları komisyonu ile Çocuk hakları komisyonu ile hayvan hakları komisyonu ile genç avukatlar meclisi ile ve sonradan oluşturduğumuz deprem ve seçim komisyonlarıyla daha fazla görünür olmakta ve kendisinden daha fazla söz ettirilmektedir.” diye konuştu.

Çapkurt konuşmasını şöyle tamamladı:

“Kıymetli meslektaşlarım;  mesleğimiz tarihin hiçbir döneminde bugün karşı karşıya kaldığımız sorunlarla karşılaşmamıştır.  Avukatlar temsil ettikleri davalarla özdeş tutulmakta, saldırıya maruz kalmakta ve hatta katledilmektedirler. Ekonomik sorunlar nedeniyle maalesef meslektaşlarımızın intihar haberlerini almaktayız. Burada,  sizlerin huzurunda bir kez daha yetkililere sesleniyorum; savunma makamına ve özelde avukatlara karşı takımdan olumsuz anlayıştan bir an evvel vazgeçilmesini, aksi takdirde 200 bine yaklaşan örgütlü gücümüzle Anayasal- demokratik haklarımızı kullanmaktan bir an için bile tereddüt etmeyeceğimizi belirtmek isterim. Aydınlık yarınlarda; hayırlı,  sağlıklı ve mutlu günlerde hep birlikte olma temennimi paylaşıyor; sizleri tekrardan sevgiyle saygıyla selamlıyor, keyifli bir akşam geçirmenizi diliyorum.”

Ardından Türkiye Barolar Birliği Delegeleri Av. Ümit Cafer Özakın ve Av. Mehmet Parlak da birer konuşma yaparak mesleğin içinde bulunduğu zorlukları dile getirdiler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI/ BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.