Kars çayı taştı, su bidonlar boş kaldı

Kars çayı taştı, su bidonlar boş kaldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars'ta vatandaşlar özellikle ramazan ayı boyunca önünde uzun kuyruklar oluşturduğu çeşmenin bir bölümü taşan Kars Çayı'nın içinde kalınca vatandaşlar evlerine su götüremedi. Şebeke suyunun içilemediğini iddia eden Karslılar, çayın hemen yanına yapılan çeşmeden akan buz gibi kaynak suyun çaya ayrı bir lezzet kattığını içiminin de çok güzel olduğunu söyledi.

Karslıların tüketmesi için bir hayırsever tarafından Kars Çayı’nın yanından çıkan kaynak suya çeşme yaptırıldı. Çeşmenin sağlıklı, temiz ve içilir suyu kısa sürede büyük rağbet gördü. Yaz-kış demeden her gün yoğun bir ilgi gören hayrat çeşmesi özellikle de ramazan ayında daha da kalabalık görüntülere sahne oluyordu. Soğuk olması nedeniyle de iftar sofralarının vazgeçilmezi olan çeşme suyundan bugün de almaya gelen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüler. Bidonlarıyla çeşmeye yanaşan vatandaşlar muslukların ve merdivenlerin bazı basamaklarının da suyun altında kaldığını gördüler. Bir süre bakındıktan sonra çaresizce su alamadan geri dönen vatandaşlar yetkililerin çeşme etrafında düzenleme çalışması yapıp rahat su almalarının sağlanmasını istediler.

Son günlerde yağan kar ve yağmur nedeniyle Kars Çayının taşması üzerine çeşmenin bir bölümünün sular altında kaldığını söylen vatandaşlar, "Çeşmenin önüne kadar giden merdivenlerin bir kısmı ve çeşmenin muslukları tamamen suya gömüldü. Hal böyle olunca boş bidonlarla eve döndük. Burada belediye bir çalışma yapabilir. Çay kenarındaki çeşmenin etrafı kocaman taşlarla doldurulup su akışının çaya doğru verilmesi sağlanabilir. Her yıl aynı sorunda karşılaşacağımız belli. Onun için bugünden önlem alınmalı" dediler.

Süleyman Bulut da, “Burası şehrin en gözde yeridir ve bu çeşmenin suyu doğal kaynak sudur. Kloru da yok ve tertemiz bur sudurb Kars’ta içilebilecek en gözde çeşme burasıdır. Yoğun yağmurlardan dolayı Kars çayı taşınca bu meşhur çeşmemizden su alamıyoruz. Çeşmemiz suyun altında kalınca vatandaş da mağdur oldu. Kaynak su olduğundan dolayı özellikle ramazan ayında vatandaş en çok burayı tercih ediyor. Kars’ın geneli hemen hemen buradan su alır.” dedi.  

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.