Engelliler Konfederasyonu’nun “Aktif Yurttaşlık Hakkımızdır: ‘Türkiye Engelliler Meclisi’ne Doğru” projesinin 52 ilde yapılacak yerel toplantıları 4 Ekim’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan başladı
Kars İl Engelliler Meclisine Davet
KAFKAS HABER AJANSI
Engelliler Konfederasyonu’nun “Aktif Yurttaşlık Hakkımızdır: ‘Türkiye Engelliler Meclisi’ne Doğru” projesinin 52 ilde yapılacak yerel toplantıları 4 Ekim’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan başladı. Avrupa Birliği’nin mali desteğiyle yürütülen proje, Türkiye’de engellilik alanında çalışan sivil toplum örgütleri arasında sürdürülebilir diyalog ve savunuculuk temelli bir ağ kurmayı amaçlıyor.
Engelli hakları hareketinin deneyimli isimlerinin moderatörlüğünü üstleneceği yerel toplantılar dizisi ekim ayından itibaren her ilde engelli STK’larını bir araya getirecek.
Bu toplantıların sonucunda; ülke genelini yansıtacak biçimde seçilen 52 ilin her birinde, o ilin genelinde engelli hakları mücadelesi yürüten sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Yerel Engelli Meclisleri kurulacak. Bu yerel meclislere, üniversitelerde, barolarda ve belediyelerde engellilik alanında çalışmalar yapan uzmanlar da katılabilecek.
Yerel Engelli Meclisleri şu illerde kurulacak:
Ankara, Konya, Kayseri, Eskişehir, Sivas, Niğde, Nevşehir, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Sakarya, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Antalya, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye. Isparta, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Van, Erzurum, Elazığ, Ağrı, Kars, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Samsun, Trabzon, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop, Artvin, Zonguldak ve Karabük.
İllerde sivil toplum örgütlerinin katılımıyla kurulacak Yerel Meclislerden seçilecek temsilciler nihayetinde “Türkiye Engelliler Meclisi”ni oluşturacak. Bu meclis; çocuk, kadın, genç ve yaşlı engelli bireylerin haklarını savunmak ve geliştirmek için bir baskı gücü olacak. İlerleyen aylarda ülke genelinde engelli hakları alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının ‘uluslararası sözleşmeler’, ‘kaynak geliştirme’, ‘savunuculuk’, ‘izleme’, ‘gönüllü yönetimi’ ve ‘medya’ konularında güçlenmeleri amacıyla eğitimler de yapılacak.
Engelliler Konfederasyonu bu projeyle gençlerin, kadınların, yaşlıların ve çocukların engelli hakları savunusuna katılımını teşvik etmeyi, engelli örgütleri arasında iletişim ve işbirliği olanaklarını genişletmeyi amaçlıyor. Bu proje kapsamında projeleriyle başvuran ve bağımsız bir seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda finale kalan en az dört sivil toplum örgütüne fon sağlanacak.
Kars İl Engelliler Meclisinin kurulması için 19 Ekim 2018 günü KARS’a geliyoruz.
Kars il ve ilçelerinde engellilik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını, Kamu Kurumlarının, Belediyelerin, Baronun, Üniversitenin, Sendikaların Engelli birimleri ve bölümlerini, engellilik alanında çalışan gönüllü ve aktivistleri KARS İl Engelliler Meclisi’nde yer almaya davet ediyoruz.
Engelliler Konfederasyonu Başkanı Avukat Turhan İÇLİ ve Türkiye Spina Bifida Derneği Ankara Şube Başkanı Uzman Psikolog Selma ÇALIK kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilecek Kars İl Engelliler Meclisi olarak ilk toplantımız; 19 Ekim 2018 Cuma Günü, saat 14.00'de KARS Öğretmenevinde yapılacaktır.
“Türkiye Engelliler Meclisine Doğru” projesi hakkında ayrıntılı bilgi almak için internet sayfamızı ziyaret edebilir,