Kars’ın 23 Nisan Güzelleri

Kars’ın 23 Nisan Güzelleri

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan önlemler ve kısıtlamalarda, küçük yaştakilerin sokağa çıkma yasakları Atatürk’ün armağan ettiği 23 Nisan kutlamalarını engelleyemedi. Evler şenlendi, odalar süslendi, pencereler gökkuşağını andırdı. Kars’ın tüm çocukları 23 Nisan güzelleri olarak kalbimizde yer edindi.

Ahmet Tutar’ın 2.5 yaşındaki oğlu Çınar Tutar, Ferdi Polat’ın 11 yaşındaki oğlu Efe, 12 yaşındaki kızı Ela ve Nefes Anaokulu öğrencisi 5 yaşındaki kızı Efla Polat, günler öncesinden büyük bir heyecanla 23 Nisan’a hazırlandılar. Abla, kardeşler ele verdiler ve evlerini adeta bayram yerine dönüştürdüler. 23 Nisan günü de sabah erkenden kalkıp gün boyu şiirler okuyup, kendi aralarında eğlenmeye başladılar. Marşlar, şakı ve türküler derken saat gelip 21.00’i gösterdiğinde ülke genelindeki eş zamanlı balkondan kutlamalara katıldılar. Gür bir sesle İstiklal Marşını okuyup alkışlarıyla ortamı şenlendirdiler.

Minik yüreklerinden gelen vatan sevdaları gözlerine yansıdı. Coşku arttıkça arttı ve gün boyu yaşadıkları yorgunluklarını bir anda attılar. Uzun zamandır çıkamadıkları evlerinden can sıkıntılarını değil neşe ve heyecanlarını paylaşmanın sevincini yaşadılar.

Özel Nefes Anaokulu ve Kreş Gündüz Bakım Evi Öğrenci ve öğretmenleri de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını evlerinden ve balkonlarından da coşkuya kutladılar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.