KARSDüzenleme Tarihi : 01 Aralık 2020 19:39Haber Girişi : 01 Aralık 2020 19:40

Kars’ın kaşar ve tulum peyniri Koçköyü Mandıra’da

Kars’ın kaşar ve tulum peyniri Koçköyü Mandıra’da
Kars’ın kaşar ve tulum peyniri Koçköyü Mandıra’da KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Kars’ın kaşar ve tulum peyniri Koçköyü Mandıra’da Kars’ın kaşar ve tulum peyniri Koçköyü Mandıra’da

Kars’ın kaşar ve tulum peyniri Koçköyü Mandıra’da

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Koçköyü Köyünde işletmeciliğini Cengiz Ergül’ün yaptığı Koçköyü Mandıra’nın kaşar ve çeçil peyniri üretimi ilgiyle takip ediliyor. İşletmede görevli kadınların bin bir emekle hazırladıkları çeçil peyniri koyun derisindeki tulumlarda alıcılara ulaştırılıyor.

Kahvaltı başta olmak üzere her sofraya lezzet katan peynirin mutfağımız için özel bir yeri var. Bin bir emekle hazırlanan çeçil peynir taze olarak tüketildiği gibi tuluklarda bekletilerek kış aylarında da tüketilebiliyor. Beyaz rengiyle dikkat çeken çeçil, yaylalarda hazırlanmasının yanında bölgede yaygın olan mandıralarda üretiliyor.

Kars’ta da Cengiz Ergül’ün işletmeciliğini yaptığı Koçköyü Mandırada da çeçil ve kaşar peyniri üretiliyor. Dört mevsim tüketilen peynirlerin hazırlanması büyük titizlik istiyor. Her kademesi ayrı bir dikkat gerektiren peynirler üretildikten sonra üreticiyle buluşturuluyor.

Yoğurma işlemi sırasında tel tel olan peynir yaklaşık 2 saat iplerde asılı bekletildikten sonra diğer işlemler için mandıraya alınıyor. Burada da bütün süreçleri tamamlanan çeçil peynirler tuluklara konularak bir süre daha bekletiliyor, ardından da müşteriye ulaştırılması için siparişler alınıyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.